Meny Stäng

Polisens camping i Tavira, Portugal

Nu har vi kommit fram till Tavira i Portugal och polisens camping, eller Parque de Autocaravanismo, som den egentligen heter. Det här är en stor ”nästan anarkistisk” camping som ligger i en sluttning. Det är lite vilt och rörigt här, men också prisvärt och bra.

En anarkistisk camping

Det är kanske lite vågat att säga att Polisens camping är anarkistisk, men så känns det. Det behöver inte vara negativt dock, det är bara lite rörigt. Kanske har campingen inte speciellt mycket med polisen att göra, åtminstone inte nu. Vad vi förstått använder polisen campingen andra tider på året. Just nu är det helt enkelt ”Parque de Autocaravanismo” i Tavira, en trevlig, men rörig camping.

Campingen består av en vild blandning av gräs, asfalterade vägar i brant lutning, planteringar, lekplatser och diverse hus. Man får ställa sig precis var man vill, vilket innebär att det står husbilar … precis överallt!

Polisens camping i Tavira

Lite rörig, men billig, camping

Delar av campingen är grön och mysig, och det kan nog vara riktigt fint att stå här om man hittar en bra plats. Vissa bilar står mitt i grönområdena och har brett ut sig omsorgsfullt med förtält, utemöbler, moppar och tvättlinor.

Andra, som inte riktigt får plats, står på asfalt i brant lutning. Själva står vi inträngda med några andra husbilar i någon slags rondell … Campingen kostar 9,90 euro/dygn och det finns el och annan service man behöver. Wifi finns i tvättstugan.

Tavira camping
Asfaltsplats på campingen …

Att besöka Tavira

Om du stannar på Polisens camping i Tavira vill du antagligen också se mer av staden. Tavira är en charmig liten stad med fina broar och vackra hus. Det finns också stränder för den som vill bada, samt aktiviteter som stadsvandring, kajakturer och utflykter. Läs gärna mer i vårt inlägg om Tavira:

Tavira

Prenumerera på vårt nyhetsbrev