Meny Stäng

Mer regn i Spanien och spanska elpriser

Annons

Campingen La Volta i Peniscola ligger tydligen nära stranden. Vi hade tänkt ta en promenad och se hur det ser ut. Det är bara det att vi väntar på att det ska sluta hällregna, vilket det inte verkar göra. Över huvud taget. Istället kurar vi i husbilen och försöker värma oss med te, filtar och elvärme på halv effekt. Ni som är avundsjuka på vår resa i ”värmen” behöver inte vara så rysligt avundsjuka just nu …

Gasol eller el för uppvärmning?

Vi har fått el inkopplat till husbilen idag på campingen här i Peniscola, vilket är toppen! Gasol är egentligen billigare än el i Spanien, och därför värmer många sina husbilar med gasol. Eftersom vi inte har någon spansk gasoltub (systemet skiljer mellan alla länder och vi har redan tre andra tuber) vill vi inte få slut på gasolen här. Därför vill vi gärna värma bilen med el, trots att det ibland blir dyrare.

För er som planerar en lång husbilsresa i flera olika länder under den kyliga årstiden rekommenderar vi att överväga installation av en fast gasoltub för tankning av LPG. Då kan ni kanske slippa det trassel vi har haft!

Väder Peniscola
Väderprognos från Klart.se

Elpriser på spanska campingar

På vissa campingar ingår en viss mängd el i priset (t.ex. 4 kWh/dag) och om man använder mer än det får man betala extra (kan bli en hel del om man inte passar sig). På andra ställen betalar man en fast summa för elen (t.ex. 3 euro/dygn), men då är elen ändå begränsad eftersom det oftast bara är 4 eller 6 ampere i stolparna.

Det innebär att man inte kan använda sånt som drar mycket el (vår kaffebryggare till exempel) och att vi endast kan ha på värmen på halv effekt. Det blir varmt i husbilen på halv effekt också, men det tar lång tid …

Peniscola ställplats

Prenumerera på vårt nyhetsbrev