Meny Stäng

Parad genom Valencia – Spanien

Festivalen Las Fallas fortsätter här i Valencia, och varje dag händer något nytt! Idag var det dags för den parad genom Valencia, då varje regional förening (de som också tävlar med de olika statyerna) deltar i tåget på väg mot Plaza de la Virgen, för att offra blommor till  Valencias skyddshelgon Our Lady of the Forsaken.

Blommor till Skyddshelgonet

Det händer mycket under festivalen Las Fallas i Valencia. Vi har redan varit med om att se enorma statyer och höra dagliga smällfyrverkerier, ”mascleta”. Idag var det dags för blomsterparad!

Paraden i Valencia börjar på eftermiddagen och pågår långt in på kvällen. Alla bär med sig blommor som ska offras, och de offrade blommorna hängs sedan upp på en 15 meter hög ställning för att utgöra en mantel åt skyddshelgonet Our Lady of the Forsaken.

Blomsterparad Spanien
Blommor

Imponerande parad genom Valencia

Paraden var imponerande! Alla deltar i traditionella kläder, och varje regional förening har sin egen fanbärare och sin egen musikkår. Paraden tog verkligen aldrig slut! Förening efter förening tågade förbi, och det var kvinnor och män, barn och unga, vuxna och äldre människor. Som om precis alla var där.

Blomsterparad Valencia
Parad las fallas
Las fallas
Parad genom Valencia

Our Lady of the Forsaken

Vi tittade på paraden i en och en halv timme, innan vi gav upp och åkte tillbaka till husbilen på ställplatsen i Valencia. Men paraden fortsatte länge efter det …

Innan vi åkte tillbaka gick vi i alla fall förbi slutet av paraden, det vill säga Plaza de la Virgen där helgonet Our Lady of the Forsaken höll på att kläs med alla blommor. Det här var väldigt fantastiskt för oss att få uppleva och det gör vi gärna igen, men den ligger helt fel tid för svensk ledighet. Hur länge vi än gick så stod det människor som väntade på att gå i paraden och det skulle vara typ 8-10 timmar till. Helt galet stort och en folkfest utan dess like.

Lady of the Forsaken
Helgonet Lady of the Forsaken håller på att kläs med blommor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev