Meny Stäng

Rekordstor ökning av husbilar

År 2014 ökade antalet husbilar och husvagnar i Sverige med 13 procent – mer än något annat land i hela Europa! Husbilar blir alltmer populärt, och bland de som köpte förra året var det fler som valde husbil än husvagn.

En miljon svenskar semestrar i husbil eller husvagn

Drygt en miljon svenskar åker på semester i husvagn eller husbil varje år och allt fler väljer det bekväma husbilslivet. Sedan tre år tillbaka nyregistreras fler husbilar än husvagnar och trenden ser ut att hålla i sig. Detta enligt nya siffror från Husvagnsbranschens riksförbund.

Vi kan intyga att husbilslivet är populärt, och det ser vi inte minst här nere i södra Europa. Vi möter husbilar på vägarna överallt! Under vintermånaderna såg vi många svenskregistrerade husbilar. Annars har vi framför allt sett husbilar från Tyskland, Frankrike, Holland, Belgien och Spanien.

Siffror på husvagnar och husbilar 2014

  • Nyregistrerade husbilar i Sverige: 3967 st
  • Nyregistrerade husvagnar i Sverige: 3638 st
  • Husbilar i Sverige: 74 343 st
  • Husvagnar i Sverige: 281 321 st
  • Husbilar i Europa: 1 556 900 st
  • Husvagnar i Europa: 3 873 000 st
Sandviks camping Linköping

Läs mer: Vårens camping- och husbilsnyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev