Meny Stäng

Sommarens restrender 2015

Svenskarnas semesterresande ökar i år igen, med 7 procent. Sol och bad lockar mest, men det är storstadsresor och kryssningar som ökar snabbast. Sommarens fyra restrender sammanfattas i Resiabarometern, en trendrapport från Resia i samarbete med TNS-Sifo.Vad tycker du om de här fyra restrenderna? Ska du resa i sommar, och i så fall vart och hur?

5 resetrender i sommar

  1. Åka på kryssning – Svenskarnas intresse för att åka på kryssning ökar. I sommar är det framför allt Medelhavet som gäller, med destinationer som Rom, Venedig och Barcelona.
  2. Resa hållbart – Många vill resa så att lokalbefolkningen och det lokala näringslivet får ta del av vinsten. ”Peer-to-peer dining”, att via en förmedling boka middag hemma hos någon, lockar.
  3. Semestra i storstäder – Storstadsresorna ökar, medan chartern ligger kvar på samma nivå. De städer som lockar mest är New York, London och San Francisco.
  4. Besöka Italien – Sommarens uppstickare är Italien! Hit reser trendsättarna som tröttnat på Spanien, Grekland och Turkiet. Att hyra hus till familjen lockar, liksom matupplevelser.
Valpolicella

Läs mer: Stockholm Travel Show

Prenumerera på vårt nyhetsbrev