Meny Stäng

Tips på spännande resedestinationer för sportintresserade

Annons

Idag presenterar vi ett inlägg av gästskribent Hedvig Algotsson, som ger tips på resmål för dig som är sportintresserad. 

Det är populärt att åka på sportresor, antingen för att utföra sport eller ännu oftare för att titta på sport. Det kan vara kompisgäng, supporterklubbar eller kollegor från jobbet som tar några dagar ledigt och åker till ett sportevenemang eller en specifik match.

För att veta vad som är på gång kan man till exempel titta på de olika lagens hemsidor. Här kan du också hitta info om vad som händer inom fotboll, ishockey, motorsport, tennis, vintersport, golf med mera. Här nedan kommer tips på några spännande resedestinationer för de som vill åka på sportresor under 2015:

Hockey-VM i Ostrava och Prag, Tjeckien

Den 1:a-17:e maj i år spelas hockey-VM i Tjeckien, vilket säkert kommer att bli ett otroligt bra arrangemang. Tjeckien är ett riktigt hockeyland och de kommer naturligtvis att toppa laget lagom till VM. Sveriges alla matcher kommer att spelas i Prag, men den som vill tar sig lätt mellan de två städerna. Förutom hockey kan man också ta tillfället i akt att turista lite grann i en stad som tar emot omkring två miljoner turister per år.

Hockey-VM 2011 Slovakia

F1 Monacos Grand Prix i Monte Carlo

Den 21:a, 23:e och 24:e maj körs Grand Prix i Formel 1 i Monte Carlo, den bana som kanske flest drömmer om att köra i mål som vinnare. Den som reser hit kommer att uppleva Formel 1 i världsklass, men också en folkfest runtomkring arrangemanget.

PORSCHE 911 996 GT1 & McLaren F1 GTR

NFL i London

Under hösten gästar NFL Europa ännu en gång genom tre matcher på Wembley Stadium i London. Det handlar om Miami Dolphins mot New York Jets söndagen den 4:e oktober, Jacksonville Jaguars mot Buffalo Bills söndagen den 25:e oktober och Kansas City Chiefs mot Detroit Lions söndagen den 1:a november. Detta kommer garanterat att dra mycket publik.

NFL @ Wembley Oct 2010

Reggae Marathon på Jamaica

Den första lördagen i december varje år arrangeras Reggae Marathon i Negril på Jamaica och det brukar vara cirka 1500 – 2000 löpare som deltar. Nästa lopp äger rum lördagen den 5:e december 2015 och det blir också ett 20-årsjubileum för detta lopp, så ännu mer festligheter än vanligt kan förväntas. Antingen kan man vara med och springa maraton, halvmaraton eller ett 10 kilometers lopp eller kan man bara åka med som åskådare och njuta av stämningen och den pulserande reggaemusiken.

Top 3 Male Marathoners

NHL-matcher

Man kan genom vissa resebyråer boka resor till en eller några NHL-matcher och kombinera detta med semester på samma ort. Den som till exempel tycker om Florida Panthers kan se några av deras matcher samtidigt som man njuter av sol och värme i Miami.

FLA VS ANA 480

Det är lätt att se att det finns många spännande resedestinationer för sportintresserade bara under detta år. Förutom dessa speciella evenemang finns det alltid också ett stort urval resedestinationer för den som själv vill utöva sport, såsom surfing, bergsklättring, skidåkning med mera. Just vad gäller skidåkning är det lätt att hitta destinationer som rekommenderas att åka till, exempelvis nu senast i Expressen, där man kunde läsa om ”Italien – 8 skidorter du inte vill missa i vinter”.

Läs mer: Fotbollslandet Italien, Fotbolls-VM i Brasilien och Campa i Kiev under fotbolls-VM

Prenumerera på vårt nyhetsbrev