Meny Stäng

Försäljare på stränder – heta dagar på Sardinien

Annons

På varenda strand här på Sardinien (och på många andra ställen förstås) hittar du dem: försäljarna. De säljer precis allt man med lite fantasi kan komma på att sälja: hattar, solglasögon, saronger, sommarklänningar, badlakan, strandleksaker, smycken, högtalare, iPhoneskal …

På vissa stränder kommer de tätt och ibland hinner det bara gå några minuter mellan den ena försäljaren och nästa. Jag tycker att det är ganska påfrestande, eftersom jag inte är intresserad av att shoppa på stranden och eftersom en del är enträgna, men det sätter ju också igång en del funderingar …

”Cocco bello”

De flesta försäljarna ser ut att komma från Afrika och någon enstaka från Indien. Och visst undrar man: Bor de här på Sardinien eller reser de hit för att sälja under högsäsong? Är det någon som organiserar försäljningen eller är var och en sin ”egen”? Lönar sig försäljningen? Vi ser massor av försäljare men inte så ofta någon som handlar …

Några enstaka försäljare ser italienska ut också, men de kånkar i första hand på stora kylboxar och ropar med entonig röst ”Cocco bello, cocco fresco”. Vi vill minnas att vi testade detta en gång på fastlandet i Italien, och att det var kokosnöt, som mest kändes lite torr … Men tydligen är det populärt i Italien!

Hettan, hettan …

Vi hade planerat att rulla vidare idag och började faktiskt packa ihop husbilen. Men hettan (35 grader!) gjorde att vi helt enkelt inte orkade… Vi är kvar i Porto Pino på södra Sardinien och har först svalkat oss med bad i havet, och har sedan hängt i skuggan på campingens lilla servering. Idag säger vi också stort GRATTIS till Anette som vunnit ett skyddsfodral till iPhone 6 från LifeProof här på bloggen!

Försäljare på strand i Sardinien
Försäljare på stränder i Sardinien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev