Meny Stäng

Vi fortsätter fricampa på Sardinien

Annons

Det är härligt att fricampa på Sardinien! Nu är det fem dagar sedan vi fyllde och tömde tankar i bilen och laddade el från stolpe. Vattnet är nog snart slut i tanken, elektriciteten i bilen tickar neråt och bilen är full av sånt som måste tömmas: sopor, spillvatten, toalett. Ändå väljer vi att fricampa en natt till!

Ensamma på en strand i juli

Vi är nästan ensamma på den här udden Bruncu Teula, vid en milsvid sandstrand – mitt i juli. Vem vet när vi kommer få chans att sola och bada nakna igen? Och om det krisar har vi gott om vatten i flaskor och vi kan ladda upp el med vårt elverk.

Det är helt otroligt att få vara ensamma på en strand såhär vid Medelhavet mitt i juli. Det är i och för sig dåligt städat längs stranden – ingen plockar upp det skräp som driver in från havet och de lokala besökarna verkar strö prylar omkring sig – men i alla fall. Stranden är lång, vattnet är klart och botten består av finkornig mjuk sand.

Fricampa på Sardinien
Härligt att fricampa på Sardinien – precis bredvid en lång strand

Vi solar och badar, och njuter av äter goda middagar utanför husbilen. Dessutom plockar vi musslor! I det grunda vattnet på insidan av udden finns massor av vongolemusslor (eller hjärtmusslor kanske de kallas) som man lätt kan plocka med händerna. Smakar sedan utmärkt med pasta, och är en bra påfyllnad av mat nu när vi inte har tillgång till butik!

Italien, Sardinien, fricamping
Vi klarar oss för det finns mat i havet
Italien, Sardinien, fricamping
Musslor som vi plockat själva

Förresten så är vi inte heeelt ensamma. Förutom några enstaka musselplockare på förmiddagen och ett litet gäng kite-surfare på eftermiddagen så har vi sällskap av flamingos, cikador, ödlor, grodor, fjärilar, getingar, bromsar och myggor … (möjligtvis lite för mycket av de senare om man ska vara ärlig).

Flamingos i det grunda vattnet på uddens insida
Flamingos i det grunda vattnet på uddens insida

Fricampingen i Bruncu Teula

Efter att ha hittat en pyttesmal väg som vi chansade att åka in på, och efter att ha repat hela bilen i tio minuter, knappt kommit runt kurvorna och inte fått möte, så var vi framme. Det här var bara för bra och vi var nästan ensamma i tio dagar, mitt i juli i Sardinien. Vi hade fyllt på med mat och vatten som tur var men resten fanns i havet. Vilket orört ställe vi lyckades hitta och vilken lycka!

Italien, Sardinien, fricampa

Vad gäller för att fricampa på Sardinien?

Det är tillåtet att fricampa på privat mark om markägaren gett sitt tillstånd. På allmän mark är det generellt inte tillåtet att campa, men vad vi förstår så får man vid behov övernatta i husbil parkerad på väg, gata eller p-plats.

I glesbebyggda områden där man inte stör någon är chansen stor att det går bra att fricampa på Sardinien. Man ska dock inte campa om man ser skylten ”Camping vietato is in tutto il territorio”.

Italien, Sardinien, fricampa
Helt själva utan kläder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev