Meny Stäng

Att köra längs Makarska rivieran

Idag har vi ägnat oss åt att köra längs Makarska rivieran i Kroatien, från Makarska till Omis. Waow! Kan det verkligen vara såhär vackert? Om du besöker Kroatien får du inte missa den fantastiska upplevelsen att ta sig runt med bil. Landskapet är ibland nästan overkligt och man får liksom nypa sig i armen för att förstå att det är på riktigt.

Som i en fantasy-film

Bergen är höga som i en fantasy-film och havet är smaragdgrönt i de små vikarna. Vi tittar på varandra och tänker: Är det här på riktigt? Ja, det är det! Vi handlar mat på en stor Konzum och hittar sånt som vi saknat i månader: färska räkor, avokado, broccoli, saffran, hummus. Fantastiskt! Sedan måste vi stanna och fotografera… igen.

Kustlinjen mellan Makarska och Omis

Kustlinjen mellan Makarska och Omis

Välkomnade med O.P. Andersson

Vi svänger in på camping Galeb i Omis, och hittar en plats bredvid en norrman. För att vi ska “känna oss hemma” släntrar han över med varsin flaska Norrlands Guld och varsin nubbe O.P. Andersson. Men alltså … kan vi få ett bättre mottagande?

Svensk öl och svensk nubbe i Kroatien

Svensk öl och svensk nubbe i Kroatien

Fish platter

Vi kände oss på bra humör och blev lite taggade av lördagsstämningen i stan – det var både bröllop och fester på gång runt om oss. Vi bestämde oss för att lyxa till det och ge oss ut på stan. Den här staden är vansinnigt charmig och vi gillade den direkt. Ni kommer naturligtvis snart få se fler bilder. Så länge får ni nöja er med en bild på “Fish plattern” som vi beställde och på Peter som kom med på samma bild …

Peter och en "Fish platter" i Omis, Kroatien

Peter och en “Fish platter” i Omis, Kroatien – fotat med mobilkamera

Missade du förra inlägget om husbilsresan 2015? Läs Turiststaden Makarska – rivieran i Kroatien