Meny Stäng

Lyxig camping i Dubrovnik – upplev Solitudo

Camping i Dubrovnik som heter Solitudo ligger i södra Kroatien 6km utanför Dubrovnik. Camping Solitudo har har 393 campinglatser och kapacitet för 1000 gäster, fräscha duschrum, butik, restaurang och pool. Campingen har en egen strand vid Adriatiska havet och det finns bara en camping i Dubrovnik och det är Solitudo.

Om Solitudo camping i Dubrovnik

Camping Salitudo har 393 campinglatser och kapacitet för 1000 gäster. Det är med andra ord ingen liten camping! Här finns också allt som man kan förvänta sig på en sådan här stor camping: fräscha duschrum, butik, restaurang och pool.

Ca 250 meter från campingen ligger en fin strand och precis utanför går bussarna var 10:e minut till Gamla stan i Dubrovnik. Campingen har öppet från april till november, det finns WiFi på hela området och hundar är tillåtna på vissa delar.

Babin Kuk
Bussen som går till Dubrovnik är skyltad med “Babin Kuk” när den går tillbaka

Strandbesök och tvätt

Vi hann igår både med att besöka stranden – och att tvätta! Att hitta bra tvättmaskiner på campingar är verkligen ett gissel och vi vet inte hur många gånger vi har tvättat, bara för att plocka ut lika smutsig tvätt ur maskinen efter färdigt program …

En tvättmaskin (inklusive torktumling) kostar 65 kr på camping Solitudo. Inte speciellt billigt, men till och med vittvätten blev ren! Med rena kläder i skåpen rullar vi idag vidare norrut, med siktet inställt på ön Hvar.

Utsikt över Valamar beach, camping i Dubrovnik
Utsikt över Valamar beach, camping i Dubrovnik

Nära till Dubrovnik

Camping Solitudo i Dubrovnik är förvisso en dyr camping, men det är smidigt att ta sig mellan den här campingen och stan. Campingen är också fräsch och bra och om man bara planerar att stå här några få dagar kan det absolut vara värt det.

Dubrovnik
Från campingen tar man sig enkelt till Dubrovnik
Dubrovnik Kroatien
Dubrovnik är en häftig historisk stad som man inte vill missa