Meny Stäng

Sponsrad video: Njut på Kanarieöarna

Annons

Sommaren i Sverige var kort i år (har vi förstått!) och nu går det redan mot höst. En vecka utomlands under hösten eller vintern kan vara ett välbehövligt avbrott i kylan. Vart ska man resa mitt i vintern om man vill få lite värme och avkoppling då?

Om man har flera veckor på sig finns det många resmål att välja på, allt från Asien och Afrika till Sydamerika. Om man bara har en vecka vill man inte behöva åka lika långt … och då kan Kanarieöarna passa utmärkt!

Behagliga temperaturer

På hösten är det runt 23-25 grader varmt på Kanarieöarna och runt 22 grader i vattnet. På vintern är det oftast 18-22 grader i luften och runt 19 grader i vattnet. Ganska behagliga temperaturer alltså! På vissa öar är det förstås mycket turister, men det finns också öar som är mer okända och orörda.

Om jag skulle resa till Kanarieöarna idag skulle jag vara nyfiken på La Gomera, där det ser ut att finnas gott om grönklädda kullar och små pittoreska byar.

Gran Canaria och Teneriffa

Vi har tillsammans besökt Gran Canaria en gång mitt i vintern, och innan vi träffades besökte jag en gång Teneriffa, också det mitt i vintern. Båda gångerna minns jag som fina semestrar! När vi besökte Gran Canaria hade vi många barn med oss – inte bara Peters söner utan också hans bror med deras fem (!) barn och ytterligare en familj med en drös ungar. Gran Canaria var absolut ett resmål som passade för oss just då.

Från Teneriffa minns jag framför allt de coola svarta stränderna och det intressanta besöket på vulkanen Teide. Har du varit på någon av Kanarieöarna? Är någon av öarna favorit – i så fall vilken och varför det?

Detta inlägg är sponsrat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev