Meny Stäng

Sponsrad video: Tallink Silja – Estland

Estland ligger bara en båtresa bort från Stockholm och jag reste dit flera gånger när jag var i 20-årsåldern. Det var ett prisvärt resmål och jag upptäckte tidigt att Tallinn är en vacker och mysig stad att semestra i – Gamla stan i Tallinn är faktiskt en av Europas bäst bevarade medeltida stadskärnor.

Unika upplevelser

Första gången jag var i Estland kändes det lite exotiskt, och man kunde nästan känna vindarna från det gamla Sovjetunionen. Idag är landet är en fullfjädrad semesterdestination – förutom alla charmiga fik och högklassiga restauranger kan man ta del av en hel rad annorlunda upplevelser!

Det är 97 år sedan Estland utropade sig som en självständig republik och av den anledningen bjöd Tallink och Estonian Tourist Board nyligen in svenskar att tävla om 97 (!) unika upplevelser i Estland. Vad sägs till exempel om att prova yoga bland molnen, paddla med sälar, testa 8 olika undervattensbad på en dag eller dyka i Europas enda undervattensfängelse? Upplevelserna förevigades naturligtvis, och du kan få en snabb inblick i alla aktiviteter genom att kika på filmen.

Boka din egen Estlandsupplevelse

Naturligtvis kan även du resa till Estland och boka din egen Estlandsupplevelse! I videon hittar du länkar för att klicka dig vidare. Eftersom det är längesedan jag besökte Estland skulle jag gärna göra ett besök där igen. Jag har bland annat hört av andra resenärer att det finns gott om spännande restauranger med kulinarisk mat i Tallinn (enligt VisitEstonia kan man äta marinerad björn!). Jag har också fina minnen från Pärnu, som med sina långa sandstränder och SPA-anläggningar är känt som Estlands sommarhuvudstad. Har du varit i Estland eller skulle du vilja resa dit? Berätta gärna!

En dag i Tallinn

Detta är ett sponsrat inlägg

Läs mer: Sponsrad video – Apolloguden frontar Apolloresor till paradiset Karibien