Meny Stäng

Upptäck den ultramoderna och udda staden Tokyo

Idag presenterar vi en gästartikel om den spännande staden Tokyo, som vi drömmer om att besöka! Denna artikel är skriven av Destinavo.com – en hemsida med reseguider och restips.

Tokyo är en av världens mest moderna städer och efter att ha besökt staden råder det ingen tvekan om att Tokyo har något som faller alla i smaken. Här är fem ord som beskriver Tokyo på ett bra sätt: Spännande, shoppingparadis, ultramodernt, galet och vackert.

Gigantisk stad med stor mix

Med svenska mått är Tokyo en gigantisk stad med stora skyskrapor och en befolkning på lite mer än 13 miljoner människor. Men det är inte bara stort, här finns också en otrolig mix av allting och man tycks aldrig kunna sluta upp med att överraskas av alla bisarra saker man stöter på.

Men alla bisarra och udda saker blir på något vis både charmigt och spännande eftersom mycket är så olikt hur vi har det hemma i Sverige. Som tre snabba exempel kan vi nämna ”robot cabaret”, kapselhotell och sist men inte minst olika djurcaféer så som uggle-café, katt-café och kanin-café där man kan klappa djuren och leka med dem. Listan kan göras hur lång som helst, men en sak är iallafall säker, man har aldrig tråkigt i Tokyo!

Robot-cabaret i Tokyo
Robot-cabaret i Tokyo

För den som älskar shopping är staden full av gigantiska shoppingcenter med butiker som aldrig tycks ta slut. Tokyo har dock mycket mer än så att bjuda på och runt om i staden finns det också mer klassiska sevärdheter som japanska tempel och japanska trädgårdar.  Det bästa med Tokyo är att mycket är uppdelat och det är enkelt att hitta vad man är intresserad av att se och göra, och det är även enkelt att ta sig runt med allmänna kommunikationer.

Ta sig runt i Tokyo

I början kan det kännas förvirrande eftersom att det är så stort, men Tokyo har ett av världens mest utbyggda kollektivtrafik och det är väldigt smidigt att ta sig runt som turist. Som turist bör man också hålla sig till kollektivtrafik, eftersom taxi är dyrt och det blir ständiga köer i biltrafiken.

Kollektivtrafik är smidigt och all information finns tillgänglig på både japanska och engelska. Vi rekommenderar att man skaffar ett ”prepaid fare card” som ger dig tillgång till tåg, metro och buss inom Tokyo. Korten blippas sedan innan man går på sitt tåg, metro eller buss, ungefär som man gör hemma i Sverige. Korten kan köpas vid biljettautomater på flera ställen.

5 x måsten att göra i Tokyo

  1. Shiatsumassage – Inget besök i Japan är komplett utan att man har gått på en klassisk shiatsumassage.
  2. Shibuya Crossing och shopping – Runt Shibuya finns ett stort shoppingutbud med mängder av butiker. Gillar man att shoppa bör man räkna med minst en heldag bara i Shibuya. Förutom att vara ett shoppingmecka så är det även här många ungdomar håller till och det är bland annat Shibuya som har flera av Tokyos hippaste nattklubbar.
  3. Japanska trädgårdar – Det är lite av ett måste att se dessa mästerverk med egna ögon och även om det finns gott om japanska trädgårdar runt om i världen, så är det svårt att slå känslan av att strosa omkring i en riktig sådan i Japan.
  4. Tempel – Besök några av alla japanska tempel och låt dig själv förföras av den magnifika arkitekturen och historian bakom. Några av de mest kända och mest sevärda är: Sensoji templetZojoji Temple, Meiji Shrin.
  5. Mat & dryck – Vi svenskar är ju vana vid sushi och asiatisk mat, men precis som med annan asiatisk mat, så är det något alldeles särskilt med att äta den på plats. När man besöker Tokyo är dessa maträtter och drycker roliga att prova: Sushi, Chanko Nabe (sumo-brottarnas specialrätt), Yakitori, Nikujaga och när det kommer till drycker: Sake, Matcha, Happoshu, Hoppy och Sakura te.

I Tokyo finns det alltid något att göra, men för den som letar efter äventyr bör man också vara öppen för att åka utanför Tokyos gränser. Endast två timmar ifrån ligger det majestätiska Mount Fuji, som bjuder på ett vackert landskap och fantastiska vyer med uråldriga pagodor och tempel omkring. Från Tokyo är det också möjligt att ta sig till vulkanön – Aogashima. Vill man istället åka till ett av världens mest udda ställen ska man åka till Cat Island, som ligger cirka två timmar ifrån med flyg.

Läs gärna hela vår reseguide om Tokyo och 10 saker att göra i Tokyo