Meny Stäng

Aktivitetsguide – Höst på Malta

Idag har vi på FREEDOMtravel förmånen att presentera ett gästinlägg av Anton Brandberg, som bor och jobbar på Malta. Anton har även sin egen sida www.usaportalen.se som skriver om amerikanska nyheter.

Den lilla ön Malta nedanför Siciliens kust är ett utav få ställen i Europa som håller sig varmt långt in i november. Vintern snittar sedan 15 grader, så även den är mild och behaglig. Många tänker kanske inte på att åka hit, utan drar sig till Spanien/Turkiet istället. Men Malta är ett väldigt bra alternativ fyllt med olika aktiviteter hela hösten lång.

Gozo

Förutom huvudön Malta så finns även den norra ön Gozo här. Gozo är till för dig som vill uppleva det riktiga Malta, då det nästan uteslutande är malteser som bosätter sig här. Gozo är lugnare ön huvudön, samtidigt som många fina stränder finns här. Det går att ta dykarcertifikat här året om, och gillar man inte att bada så rekommenderas man att hyra en bil och köra runt lite på den mysiga ön.

Gozo, Malta
Gozo – det ”riktiga” Malta

Battle of Malta

En av Europas största pokerturneringar utspelar sig på bargatan Paceville, St Julians. Till Hilton Hotels lokaler kommer pokerspelare från hela världen för att delta i Battle of Malta, 4 till 9:e november. Turneringen är väl värt ett besök då mycket även sker runt den, aktiviteter hålls på området eller varför inte ta en drink i Hiltons bar? Festerna avlöser varandra kväll efter kväll under eventet, en hålls till och med i Portomasotornet, Maltas högsta byggnad.

Valletta Ghost Tour

Halloween är mycket populärt på ön, där nästan alla städer utsmyckas och erbjuder sina egna Ghost Tours. Valletta är landets huvudstad, och erbjuder kanske den bästa av alla tours. Många av stadens mord, avrättningar och hemliga planer har gått till den 400 år gamla historien och dessa plus mycket mer får man uppleva under spökvandringen. Passa på att gå ner till Valletta Waterfront efteråt för att njuta av en god middag nere vid vattnet.

Mdina

Vissa känner igen staden som King’s Landing – en stad i den populära TV-serien Game of Thrones som utspelar sig i staden Mdina på Malta. Den före detta huvudstaden är helt omringad av en mur och kallas den ”tysta staden”.

Många bra restauranger finns här, där du kan få en fin utsikt över ön. Den 13 november i år drar även projektet Mdina Cathedral Art Biennale igång, vilket innebär att staden blir ”målad” i olika färger samt utsmyckad med konstverk från flera konstnärer.

New Years in Smart City

Fyrverkerier är någonting som malteserna håller väldigt kärt. Förutom en fyrverkerifestival i april så skjuter många av de små byarna upp raketer på helgerna året runt. Nyår är så klart även det ett ypperligt tillfälle att skjuta upp lite smällare, och det mest spektakulära på ön hittar du i Smart City.

Smart City är ett högteknologiskt affärsområde på Malta, här har många jobb skapats och flera internationella företag lockas hit. Vid den gigantiska fontänen skjuts fyrverkerierna upp och exploderar i alla möjliga färger. God mat och stor bar finns även att tillgå.

Malta, Marsaxlokk

Prenumerera på vårt nyhetsbrev