Meny Stäng

Färja från Split till Brac – Att köra mot värmen

Det som är bra med husbilsresor är att man inte behöver planera allting i förväg. Man kan ha en lös plan och ändra sig allteftersom. Till exempel kan man vända och köra mot värmen!

Vi vände om

Vi valde att köra uppåt och besöka nationalparkerna Krka och Plitvice innan det blir för kallt, men nu vill vi njuta av lite mer värme innan kylan kommer för gott. Idag har vi alltså vänt och kört söderut igen … men självklart till ett nytt resmål!

Söderut i Kroatien

Mot värmen alltså! Ja, det skiljer faktiskt mycket på temperaturerna i norra och södra Kroatien, så planen var att ta oss en bit tillbaka – och ut till ön Brac! Vad ni än tror så är vi inte speciellt planerade av oss. Vi tog det lugnt i morse och fastnade sedan i ett långt samtal med våra supertrevliga franska campinggrannar.

När vi väl kom iväg hade vi en bit att köra, och så skulle vi handla mat också. Vi hade varken fyllt vatten eller laddat våra elektriska prylar, men det gjorde ju inte så mycket eftersom vi skulle åka till en ny camping. Trodde vi ja…!

Färja Split – Brac

Vi körde till Split och ner till hamnen där vi löste en biljett till ön Brac. Färjan gick strax efter 18:00, tog 50 minuter och kostade ca 515 kr för två vuxna och en husbil. Ombord på färjan började vi kolla upp campingar och det verkade finnas en hel del. Fast inte så jättemånga som var öppna kanske?

Bilfärden från färjeläget till staden Bol tog ytterligare 50 minuter och när vi kom fram (i beckmörkret) började vi leta efter campingar. Vi hittade säkert 9-10 stycken, men ALLA såg stängda ut! I natt sover vi på en parkeringsplats och imorgon kollar vi läget. Ett är säkert: Bol ser grymt charmigt ut!

Jadrolinia - färjan från Split till ön Brac
Jadrolinia – färjan från Split till ön Brac

Prenumerera på vårt nyhetsbrev