Meny Stäng

Campingliv i Kroatien – vardag och träning

Annons

När man reser under ett helt år kan man förstås inte ägna sig åt sightseeing och äventyr varje dag. Det blir också en del ”vardag”. Just nu lever vi campingliv i Kroatien och det är träning, tvätt och städning som står på schemat. Och väldigt snart får vi besök av vänner från Sverige! Hur är vardagslivet på en camping i Kroatien i oktober då? Vi har fortfarande varmt och skönt (när det inte regnar) och lustigt nog har vi fullt upp …

Träning på campingen

Just nu tränar vi ett Tapout XT-pass varje förmiddag. Vi måste säga att det är sååå skönt att ha vårt ”träningstält”. Mike Karpenko, tränaren som håller i passen på vår TV-skärm, driver på i ett högt tempo och hetsar på i högljudd amerikansk stil.

Samtidigt flåsar vi runt, svettas och gör bättre eller sämre försök att imitera det de gör på skärmen. Ganska skönt att inte ha en publik faktiskt, haha. Förresten, vet ni vem som lajkade Peters träningsfoton på Instagram häromdagen? Mike Karpenko himself. Kul vad? Då blev vi ännu lite mer taggade …!

Tränings-dvd som vi fäster på garagedörren

Tvätt och städning på campingen

När man reser under ett helt år räcker det ju inte att skölja upp lite underkläder då och då, utan ibland måste man tvätta alla lakan, handdukar, badkläder, träningskläder… Det är inte speciellt billigt att tvätta på campingar (ca 50 kr/maskin och lika mycket för torktumlare). Dessutom vet man aldrig hur rent det blir …

På den här campingen, Camping Stobrec i Split, blev det hyfsat rent, men istället blev det inte torrt i torktumlarna. Eftersom det ösregnade igår fick vi hänga tvätt överallt inomhus och sätta på värmen på högsta effekt för att få till någon typ av ”torkskåp” inomhus. Med all fukt och all värme blev det mer som att vistas någonstans i Asien, haha. Idag har det varit sol och varmt, så det sista har fått torka utomhus …

Lakan på tork - solen funkar bättre än campingens torktumlare!
Lakan (och träningshandskar) på tork – solen funkar bättre än campingens torktumlare!
Campingliv i Kroatien: Vi har fortfarande varmt i Kroatien i oktober
Fortfarande varmt och skönt i oktober!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev