Meny Stäng

Inställt besök från Sverige

Vi hade verkligen sett fram emot att träffa våra fina vänner Anders och Anita här i Kroatien imorgon, och de hade förstås sett fram emot att komma hit från kalla Sverige. Men ibland händer saker som man inte kan förutse eller styra över, så tyvärr blir det inte så.

Bjudit in vänner att hälsa på

Vi har en extra dubbelsäng här i husbilen och innan vi lämnade Sverige välkomnade vi släkt och vänner att hälsa på, om det skulle passa. Trots att det först lät som att ”alla” skulle komma är det i stort sett ingen som nappat – kanske för att det är för krångligt att planera övernattning i ett hus som är i ständig rörelse …?

Lärde känna varandra i Filippinerna

Det sköna med våra vänner Anders och Anita är att de är sådana där människor som hakar på roliga idéer utan att tveka. Vi lärde känna dem på väg till Filippinerna för några år sedan, då de liksom vi hängde på flygplatsen med varsin ryggsäck.

De hade inte heller planerat så mycket i förväg och det slutade med att vi fick en massa fina (och galna!) upplevelser tillsammans på Filippinerna. När de hörde av sig för en månad sedan och ville besöka oss i Kroatien blev vi förstås jätteglada.

En olycka …

Imorgon skulle de alltså ha kommit hit till Split i Kroatien, och vi hade självklart planerat olika utflykter som vi skulle göra tillsammans. Men vad hände bara två dagar innan de skulle resa? Anita föll med cykeln och skadade sig så illa att det är sjukhusvistelse som gäller.

En olycka händer så lätt … och så fort!!! Från att vi ena sekunden hade massor av roliga planer tillsammans, till att de nu måste vistas på sjukhus och omöjligen kan åka någonstans. Vi tycker förstås att det är väldigt tråkigt, men framför allt tänker vi på våra stackars vänner som inte bara missade en semesterresa utan också måste stå ut med sjukhusvistelse och elände.

Vi kör vidare

Vi har packat ihop tältet och handlat mat idag – i morgon kör vi vidare mot ett nytt ställe. Just nu kopplar Peter av med en whiskey framför datorn. Han brukar bara köpa whiskey vid speciella tillfällen och hade planerat att köpa en flaska nu när vi skulle få gäster. Idag blev det en flaska i alla fall och Peter har till och med fotograferat sin ”käre vän Jameson” …

Peter fotograferade sin käre "vän" Jameson idag...
Peter fotograferade sin käre ”vän” Jameson idag…

Prenumerera på vårt nyhetsbrev