Meny Stäng

Bra restaurang på Brac – gott lamm på Kopacina

Vi kan tipsa om en bra restaurang på Brac – upplev riktigt gott lamm på Kopacina! Restaurang Kopacina ligger i Donji Humac mitt på ön Brac, som i sin tur ligger i Dalmatiens skärgård i Kroatien.

Du kan ta dig till restaurangen med bil eller lokaltrafik från till exempel Supetar eller Bol. Om du befinner dig på Brac – missa inte att uppleva lokalproducerat lamm på Kopacina!

Bra restaurang på brac

Restaurang Kopacina (se webbsida) är känt för sitt lamm och vi hittade fem olika lammrätter på menyn. Allt lamm som serveras på restaurangen är lokalt från ön. När vi körde runt igår såg vi massor av får som sprang fritt i skogarna, så vi gissar att fåren och lammen har det bra här, och det kanske bidrar till den goda smaken. Om du inte gillar lamm finns det förstås också annat på menyn, både fisk och andra kötträtter.

Bra restaurang på Brac och väldigt gott lamm på Kopacina

Gott lamm på Kopacina

Vi började med varsin svampsoppa. Därefter blev det lamm på spett tillsammans med potatis ”island style” och grillade grönsaker. Jepp, vi måste säga att lammet var helt fantastiskt mört och gott! Potatisen var grillad i halvor (med kryddor och smör) med skalet på. Sååå gott!

Allt som allt, tillsammans med fyra stora öl och varsin cappuccino, landade notan på 450 kr. Och mätta blev vi! Till ”middag” på kvällen blev det vin, oliver och jordnötter …

Lunchen på restaurang Kopacina på Brac
Lunchen på restaurang Kopacina på Brac

Lokaltrafik

Det går att ta bussen hit från både Bol och från Supetar och det är inte långt att gå från busshållplatsen. Fråga busschauffören åt vilket håll ni ska gå så är det inga problem, och det var en riktigt mysig matupplevelse.

Vi hyrde bil en dag och vi tog den billigaste som kostade 500 kronor för en dag. Vi passade på att storhandla på Lidl som ligger i närheten av Supetar. Lite frihetskänsla att hyra bil och att ta sig runt till alla sevärdheter och småbyar runt ön i lugn och ro.

Restaurang på Brac
Gott!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev