Vi kan tipsa om en bra restaurang på Brac – upplev riktigt gott lamm på Kopacina! Restaurang Kopacina ligger i Donji Humac mitt på ön Brac, som i sin tur ligger i Dalmatiens skärgård i Kroatien.
Du kan ta dig till restaurangen med bil eller lokaltrafik från till exempel Supetar eller Bol. Om du befinner dig på Brac – missa inte att uppleva lokalproducerat lamm på Kopacina!
Bra restaurang på brac
Restaurang Kopacina (se webbsida) är känt för sitt lamm och vi hittade fem olika lammrätter på menyn. Allt lamm som serveras på restaurangen är lokalt från ön. När vi körde runt igår såg vi massor av får som sprang fritt i skogarna, så vi gissar att fåren och lammen har det bra här, och det kanske bidrar till den goda smaken. Om du inte gillar lamm finns det förstås också annat på menyn, både fisk och andra kötträtter.

Gott lamm på Kopacina
Vi började med varsin svampsoppa. Därefter blev det lamm på spett tillsammans med potatis ”island style” och grillade grönsaker. Jepp, vi måste säga att lammet var helt fantastiskt mört och gott! Potatisen var grillad i halvor (med kryddor och smör) med skalet på. Sååå gott!
Allt som allt, tillsammans med fyra stora öl och varsin cappuccino, landade notan på 450 kr. Och mätta blev vi! Till ”middag” på kvällen blev det vin, oliver och jordnötter …

Lokaltrafik
Det går att ta bussen hit från både Bol och från Supetar och det är inte långt att gå från busshållplatsen. Fråga busschauffören åt vilket håll ni ska gå så är det inga problem, och det var en riktigt mysig matupplevelse.
Vi hyrde bil en dag och vi tog den billigaste som kostade 500 kronor för en dag. Vi passade på att storhandla på Lidl som ligger i närheten av Supetar. Lite frihetskänsla att hyra bil och att ta sig runt till alla sevärdheter och småbyar runt ön i lugn och ro.

Shefik veliu säger:
Hej mina Väner det se gåt på bilden hälsningar från Malmö
31 oktober 2015 — 11:43
steel city anna säger:
Ser gott ut och enorma portioner ar harligt ibland!
31 oktober 2015 — 13:39
admin säger:
Shefik, det har inte varit jättelätt att hitta bra mat i Kroatien, men det här smakade riktigt gott! 🙂
BP, det var en stor portion men kanske inte så stor som den ser ut. Det var väldigt mycket ben och fett på köttbitarna, så inte så inte så mycket kött på varje bit 😉
Steel city Anna, vi tog god tid på oss att äta! Men som sagt inte jättemycket kött på varje bit. Men vi blev ändå proppmätta 😉
31 oktober 2015 — 13:49
Katarina Wohlfart säger:
Härligt gott och fortfarande så varmt och fint väder. Ni har det bra! 🙂 När kommer ni hem?
31 oktober 2015 — 14:02
BP säger:
Yummie, yummie! Vilken bautastor portion! Minst en doggybag fick väl följa med hem till Freedom eller orkade ni äta upp allt?!
Toppen att ni gillade maten, som ser verkligen suveränt gott ut. Älskar ju lamm:-)
31 oktober 2015 — 13:35
Elisabeth säger:
Smaskens med lamm och dessutom kunna äta utomhus i solen!! Härligt!
31 oktober 2015 — 14:39
admin säger:
Katarina, vi har helt otroligt fint väder just nu! 🙂 Vi kommer hem till 1 december!
Elisabeth, ja det är fantastiskt att kunna sitta ute. Otroligt fint väder! Runt 21-22 grader och strålande sol på dagarna. 🙂
31 oktober 2015 — 15:04
Rolle o Carina säger:
Ser ju otroligt fint ut i Solen och på Lokal!
Lamm har jag aldrig provat 🙂
Ha det gott o njut……
31 oktober 2015 — 15:22
admin säger:
Steve, ja det gick inte att få ner en hel middag efter det där, haha. Skönt att ni har kamin att värma er med!
Rolle o Carina, då har du något att se fram emot! Vi tycker att lamm är det godaste köttet. Ofta mört och med lite mer smak än nötkött.
31 oktober 2015 — 15:40
Steve säger:
Oj, så läckert det ser ut. Jag förstår att ni åt en lättare ”middag” efter den måltiden.
Och ute i solen kunde ni sitta. Här ska vi strax tända en brasa i kaminen.
31 oktober 2015 — 15:15
Åsa säger:
Cappuccino på Kopacina! Bra där! 😉
31 oktober 2015 — 17:05
Lennart säger:
Lamm är verkligen gott!
Konsumerade en hel del på Öland i somras!
31 oktober 2015 — 18:03
Frankie & Co säger:
Gott gottigottgott! Skönt att se ni njuter god mat i gott klimat! Keep it up!
Vi har i toppluva vandrat på kyrkogårdar med ljus och lyktor och värmde oss på The Red Lion med het kaffekask på uteserveringen – mysigt värre ?
31 oktober 2015 — 19:53
Ditte säger:
Så gott det såg ut! Och här skulle jag också ha testat lamm. Verkligen! Men ändå ett ganska högt pris tycker jag….Men jag har förstått att Kroatien blivit dyrt. Dock är det ju halva priset nästan mot i Sverige.
Men att äta gott är viktigt…
Förstår att det blev lite lättare mat till kvällen.
31 oktober 2015 — 21:35
admin säger:
Åsa, du lägger ofta märke till sånt som jag inte tänkt på 😉
Lennart, kan tänka mig att det finns riktigt bra lamm på Öland!
Frankie & Co, ja vi har verkligen tur med vädret! Tror inte alltid att det är såhär varmt i Kroatien i slutet av november… Men ni lyckas värma er ni också! 🙂
Ditte, Kroatien är inte superbilligt, men det var nog bra mycket billigare än Sverige ändå. En förrättssoppa för 23 kr skulle man inte få i Sverige 😉 Vi går ju sällan ut och äter, så det känns mer värt det om det verkligen är gott!
31 oktober 2015 — 23:32
Ama de casa säger:
Jösses vad med mat! Men det såg fantastiskt gott ut 🙂 Förstår middagen, så brukar det bli här också när vi har frossat till lunch. 🙂
01 november 2015 — 10:07
admin säger:
Ama de casa, det var rejält (även om det var stora ben i köttbitarna). Ja i vanliga fall äter vi pulversoppa, nudlar, sallad eller mackor till lunch… 😉
01 november 2015 — 12:24
znogge säger:
Bra restaurangtips är inte att förakta! Oftast finns det en anledning till återkommande gäster och bra betyg. Fast jag hade inte valt lamm 😉
01 november 2015 — 15:11
admin säger:
Znogge, jag vet att en del inte gillar lamm, även om jag alltid haft lite svårt att förstå varför 😉 Men som tur är står det fritt att tycka olika! 🙂
01 november 2015 — 15:14
Helena säger:
Vi ska bo i Supetar 4 veckor nu aug-sept. Två vuxna och tre barn (8, 5, 3 år). Kanske är denna restaurang passande? Hur hittar vi dit? Jag hittar inte Kopacina när jag söker på Google maps..
28 juli 2016 — 17:23