Meny Stäng

Att bada i Europa i november

Idag är det den 1 november, och igår var det både Alla helgons dag och Halloween. Det är väl ingen helg som man brukar förknippa med bad i Europa precis, men det är precis vad vi har gjort idag! Mer än en gång dessutom …

Vädret i Kroatien i november

Vi har helt fantastiskt väder just nu, här i Bol på ön Brac i Kroatien. Det är runt 20 grader och strålande sol varje dag. Vad det är för vattentemperatur vet vi inte, men det går utmärkt att bada.

Tjejen i turistbyrån här tycker i och för sig att vi är galna – hon badar nämligen bara i juli och augusti – men vi är inte helt ensamma om att bada. Bland de (få!) människorna på stranden är det flera som ger sig ut på långa simturer.

Själva tycker vi att det är så varmt att vi måste bada flera gånger per dag. I alla fall blir man väldigt varm när man sitter i solen. På kvällar och nätter är det däremot betydligt svalare. Då är det skönt att kunna krypa in i husbilen.

Semester i Dalmatien

Temperaturer på hösten i Kroatein

En svensk-kroatisk man som vi träffat några gånger på stranden menar att vi har tur med vädret, så kanske är det inte alltid så här varmt. Enligt TUI är genomsnittstemperaturen på Brac i oktober 22 grader och i november 14 grader. Om man har otur kan det förstås regna också.

Enligt väderleksprognosen ska i alla fall det fantastiska vädret vi har nu fortsätta ett bra tag till. Vi passar förstås på att njuta så länge vi kan. Tids nog är det dags att rulla norrut mot kyligare breddgrader och ett helt annat klimat.

Har du varit med om att bada i Europa i november någon gång? Var har du varit då?

Väderprognosen för Bol på ön Brac i Kroatien
Väderprognosen för Bol på ön Brac i Kroatien
Brac

Prenumerera på vårt nyhetsbrev