Meny Stäng

Att bada i Europa i november

Idag är det den 1 november, och igår var det både Alla helgons dag och Halloween. Det är väl ingen helg som man brukar förknippa med bad i Europa precis, men det är precis vad vi har gjort idag! Mer än en gång dessutom …

Vädret i Kroatien i november

Vi har helt fantastiskt väder just nu. Det är runt 20 grader och strålande sol varje dag. Vad det är för vattentemperatur vet vi inte, men det går utmärkt att bada. Tjejen i turistbyrån tycker i och för sig att vi är galna – hon badar nämligen bara i juli och augusti – men vi är inte helt ensamma om att bada. Bland de (få!) människorna på stranden är det flera som ger sig ut på långa simturer.

En svensk-kroatisk man som vi träffat några gånger på stranden menar att vi har tur med vädret, så kanske är det inte alltid såhär varmt. Enligt TUI är genomsnittstemperaturen på Brac i oktober 22 grader och i november 14 grader. Enligt väderleksprognosen ska i alla fall det fantastiska vädret fortsätta ett bra tag till … Har du varit med om att bada i Europa i november någon gång?

Väderprognosen för Bol på ön Brac i Kroatien
Väderprognosen för Bol på ön Brac i Kroatien

Missade du förra inlägget om husbilsresan 2015? Läs Bra restaurang på Brac – gott lamm på Kopacina