Meny Stäng

På upptäcktsfärd i Bol, Kroatien

Som turist i Bol rör man sig framför allt mellan centrum och den kända stranden Zlatni Rat, mellan vilka det löper en fin strandpromenad. Men man kan förstås också gå åt det andra hållet, vilket vi gjorde idag …

Omgivningarna i Bol

Det man i första hand slås av när man promenerar i och runt Bol är att det är så otroligt vackert överallt. Stränderna är charmiga små vikar, havet är kristallklart och pinjeträden är intensivt gröna.

Strand precis utanför Bol pålågsäsong - om du tittar noga ser du en person som simmar i vattnet!
Strand precis utanför Bol på lågsäsong – om du tittar noga ser du en person som simmar i vattnet!

De flesta husen är gjorda av sten och ser ut att vara hämtade direkt från en medeltidsfilm. Därför var det lite roligt och oväntat när vi plötsligt stötte på några väldigt annorlunda hus med speciell graffiti-målning! Strax efteråt var det dags för en paradisstrand igen …

Hus i Bol på ön Brac
Hus i Bol på ön Brac

Restauranger i Bol på lågsäsong

Efter promenaden tänkte vi att vi skulle lyxa till det med en lunch på restaurang. Men tji fick vi! Det finns visserligen tre caféer/restauranger som håller öppet i Bol i november men samtliga har slutat att servera något ätbart. Inte ens en skål nötter kunde de hosta upp. Nåja, tur att öl mättar lite grann …

En öl i solen i Bol i november
En öl i solen i Bol i november