Meny Stäng

Att komma hem efter långresan: jobb och vardag

Nu är vi hemma efter vår 1 år långa resa runt Europa. Hur är det att komma hem efter långresan då? Det kanske verkar som att vi bara hänger runt på galor och lyxresor runt Riga, men så är det ju inte riktigt. Att komma hem efter långresan är också att komma tillbaka till en vardag, och det är ju den som tar det mesta av vår tid…

Hemma i båten

Att vara hemma i båten i Pampas marina är fantastiskt mysigt! Vi njuter av den fina utsikten och säger gång på gång till varandra ”Vet du? Vi bor på en båt!”. Vattnet kluckar, flaggorna slår och ljuset speglar sig i vattenytan. Att komma tillbaka hit är inte att komma tillbaka till en instängd lägenhet, och det är nog tur för oss efter vår långa resa i frihet!

Samtidigt kan vi inte bara sitta och ha det bra, vi har också haft en hel del att ta tag i sedan vi kom hem. Vi har haft fullt upp med att packa in och packa upp, upptäcka vad vi glömt i husbilen (och köpa nytt!), koppla in TV och Internet, betala räkningar och gå igenom vilka av våra vattenskadade kläder som ska sparas respektive slängas. Vi måste kontakta försäkringsbolag och redovisningsbyrå och vårdcentral … och allting tar tid!

Jobb och sånt

Jag hade en fast tjänst som handläggare i Stockholms läns landsting när vi åkte, men den tjänsten blev jag av med under resan. Jag fick tjänstledigt sammanlagt nio månader, men när det var dags för de sista tre månaderna blev det plötsligt tvärstopp, och då valde jag att säga upp tjänsten istället för att komma hem.

Trist förstås, men vad gör man när man planerat inför sitt livs resa i sju år och inte ens har någonstans att bo hemma? Nu har jag fått 3-4 månaders anställning på Karolinska Institutet för att göra en intervjustudie. Jag började i måndags och samtidigt söker jag jobb, så jag ligger inte på latsidan!

Peter har än så länge fått ta hand om allting här hemma, men kommer snart kunna börja med hantverksjobb han också. Naturligtvis måste vi jobba, det är ju så det funkar om man vill kunna betala sina räkningar. Men kanske prioriterar vi också annat nu efter resan.

Vi vill självklart jobba, men vi vill inte att jobbet ska uppta all vår tid. Det finns ju så mycket annat man vill göra! Hur tänker du? Hur mycket får jobbet ta av din tid och vad står högst på din prioriteringslista?

Morgon och kväll går vi över bryggorna, mellan husbåtarna i Pampas Marina..
Morgon och kväll går vi över bryggorna, mellan husbåtarna i Pampas Marina där vi bor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev