Meny Stäng

Hyr husbil på semestern – eller hyr ut

Är du sugen på husbilssemester, men saknar husbil? Eller har du husbil och funderar på att hyra ut den? Nu finns det en sajt där privatpersoner under organiserade former hyr och hyr ut sina husbilar.

Jag Hyr Min Husbil

Jaghyrminhusbil.com är ett företag som startade i Frankrike 2012. Företaget är ledande inom uthyrning av husbilar mellan privatpersoner med mer än 2000 fordon registrerade i Frankrike och Spanien och över en miljon besökare sedan juni 2014.

Hyr husbil på semestern - eller hyr ut din husbil till andra
Hyr husbil på semestern – eller hyr ut din husbil till andra

Hur går det till att hyra/hyra ut?

Varje husbilsägare kan skapa en annons gratis på sajten med bilder och detaljerad information om fordonet. Husbilsägaren väljer själva priser enligt säsong, och tillhandahåller en tillgänglighetskalender. Fordonet är försäkrat under hela hyresperioden.

En resenär som är intresserad av att hyra en husbil för semestern för att åka vart som helst i Europa behöver bara skicka en bokningsförfrågan till de fordon som matchar resenärens villkor.

Våra personliga reflektioner

Vi är inte sponsrade för att skriva detta inlägg, men har haft lite kontakt med företaget i olika sammanhang och har därför uppmärksammat att det finns. Vi skriver om det eftersom det låter som en bra idé, som skulle kunna underlätta för fler att uppleva den frihet som det är att resa med husbil! Vi har dock ingen egen erfarenhet av tjänsten. Har du erfarenhet av att hyra/hyra ut husbil? Skulle du kunna tänka dig att prova?

Att resa med husbil är frihet! Bilden är från Gorges du Verdon i Frankrike, maj 2015
Att resa med husbil är frihet! Bilden är från Gorges du Verdon i Frankrike, maj 2015

Läs mer: Internationellt körkort och campingkort

Prenumerera på vårt nyhetsbrev