Meny Stäng

Prisvärda resor under Jul & Nyår

I samarbete med flygresor.se

Hur hittar man prisvärda resor under jul och nyår? Om man inte har husbil vill säga utan har tänkt sig en husbilsfri resa? Det finns mängder med knep för att hålla priserna nere. Det första är att resa på julafton. Då kan priserna vara riktigt låga. Att flyga på julafton kanske inte är det roligaste man kan göra, men billigt blir det, och så kan man ju stanna och fira nyår också. Överlag så gäller det att vara flexibel med avresetider och datum. Är man det så går det att hitta superbilliga resor!

Nyår på Gran Canaria
Nyårsfirande på Gran Canaria

Det är också smart att kolla upp andra flygplatser än de stora som ligger närmast. Resorna till och från flygplatsen blir lite längre, men å andra sidan går det ofta att spara riktigt bra med pengar genom att inte använda sig av ”standardflygplatserna”. Vart ska man då resa för att fira jul och nyår? Här följer fem platser som alltid funkar under nyår:

Innehållsförteckning

London

Det är någonting speciellt med att fira nyår i London. Har man aldrig varit på plats när Big Ben räknar ner under årets sista minut med påföljande fyrverkerier så har man missat något! London är en av svenskarnas absoluta favoritstäder och inte blir den sämre under vintern.

Southbank Centres vinterfestival är skäl nog att besöka staden för sitt jul- och nyårsfirande, för att inte tala om julmarknaden. Det är heller aldrig speciellt dyrt att resa till London och sett till vad man får så är det klart det mest prisvärda alternativet av alla.

Nyår i London
Nyårsfirande i London

Gran Canaria

Gran Canaria är en riktig klassiker för många svenskar som flyr undan vinterns mörker och kyla. Att fira jul och nyår på Gran Canaria är en lite annorlunda upplevelse jämfört med i Sverige, minst sagt. Man kan väl säga att man inte behöver tänka på varma kläder i alla fall!  Det finns alltid en massa svenskar där runt jul och nyår som man kan fira tillsammans med, vilket är väldigt trevligt.

Teneriffa

Teneriffa och Gran Canaria? Är det någon större skillnad? Kanske inte så jättestora, men de finns där. Gran Canaria är lite mer av en partyö, medan en resa till Teneriffa är mer städad och passar barnfamiljer (men nog går det att festa på Teneriffa också). Annars så är det rätt så lika, man åker dit och firar jul och nyår lite för att man är trött på den svenska bristen på bra väder.

Nyår på Teneriffa
Nyårsfirande på Teneriffa

Bangkok

Eftersom Thailand inte är ett kristet land slipper man julhysterin och kan fira lite som man själv vill. Dessutom är priserna mycket bra (om man nu inte räknar in priset för flygbiljetter) så det går att kosta på sig lite extra. 

Bangkok är också en väldigt spännande stad vilken tid som helst på året, och fina badstränder finns förstås inom räckhåll. Ett perfekt resmål för den som mer eller mindre vill skippa det här med julfirande – nyår är Thailändarna däremot mer engagerade i!

Nyår i Bangkok
Nyårsfirande i Bangkok

New York

Nyår i London eller New York… Vad är mest legendariskt? Times Square eller Big Ben? Nyårsfirandet på Times Square är en av de saker som många människor känner till och vill uppleva efter att ha sett alla filmer med den traditionella ”Ball Drop” (när en gigantisk boll släpps ned på stången och tiotusentals människor samtidigt räknar ned till det nya året) och konfettiregnet som följer därefter.

Nyhetsbrev

Det är en mäktig känsla att räkna ned det nya året på! Sedan finns det såklart mer att se i New York än så. Så en resa till New York kanske inte skulle vara så dumt att pröva på!

Nyår i New York
Nyårsfirande i New York

Prenumerera på vårt nyhetsbrev