Meny Stäng

Alla hjärtans dag: Att fira när man kan

Brukar du fira Alla hjärtans dag? Firade du igår? Vi har ingen speciell tradition och det brukar bli som det blir, men igår blev det faktiskt en lyxig middag med räkor och kräftor. Och lite goda ostar förstås… Varför inte fira när man har chansen liksom?

Svenska skaldjur – något vi längtat efter

Vi hittade fantastiska skaldjur under vår resa i Europa, framför allt i Frankrike. Längs den franska västkusten fanns underbart goda blåmusslor, ostron och havskräftor. Under resten av resan hittade vi också väldigt goda musslor – blåmusslor, hjärtmusslor, vongole och coquinas.

Däremot saknade vi svenska räkor! Visst finns det räkor i södra Europa, men de smakar ju nästan ingenting … De passar att använda i grytor och wok, men de kräver kryddor som chili och vitlök. Och så saknade vi vanliga kräftor!

Att fira Alla hjärtans dag

Vi tror egentligen inte att vi är helt friska. Vi är helt slut, sover hur länge som helst och har båda lite ont i magen … någon som har samma symptom? Hur som helst så måste man ju äta, och varför inte ta chansen och fira när det är Alla hjärtans dag?

Igår blev det ett paket upptinade kräftor från Egypten, lite färska räkor, tunt hårt bröd och några ostar som var över efter helgen innan (Cambozola, tryffelbrie och vitlökskost). Mums! Firade du Alla hjärtans dag på något sätt? Brukar du kanske köpa Alla hjärtans dag-presenter?

Räkor, kräftor, hårt bröd och lite olika ostar... mmm!
Räkor, kräftor, hårt bröd och lite olika ostar… mmm!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev