Meny Stäng

Grekland Panorama i Globen

Igår besökte vi mässan Grekland Panorama i Globen i Stockholm. Detta är tredje året i rad som Grekland (och Cypern) kommer till Globen för att visa upp destinationer, hotell, segelbåtsuthyrare, matproducenter och andra turismföretag med anknytning till Grekland.

Vi passade på att prova en hel del god grekisk mat – och fick äntligen träffa ett gäng husbilsvänner som vi haft kontakt med länge i internetvärlden. Och förresten, mässan är gratis och pågår även idag söndag!

Destinationer och grekisk mat

Många av utställarna var charterföretag som ville visa upp flashiga all inclusive-hotell med barnklubbar – kanske inte exakt vår grej. Som tur var fanns även mindre destinationer och små familjeägda hotell, vilket lät betydligt mer lockande. Och så var det förstås toppen att få prova en massa grekisk mat! Man kunde köpa allt från olivolja och fetaost till honung och marmelader, och det ordnades generöst med smakprovningar.

Vi var hungriga och tog glatt för oss av allt om bjöds: fläskgryta med sallad och russin, fetaost, halloumi, svarta och gröna oliver, små skorpor med tryffel, varm dryck med kanelsmak och supergoda apelsiner från Kreta. Vår bloggvän Anita, som driver bloggen Anitas Kreta, hade tipsat oss om att besöka Platanias monter och smaka apelsinerna, så det missade vi förstås inte!

En kille visar hur man pressar oliver
En kille visar hur man pressar oliver
Apelsiner och andra citrusfrukter från Kreta
Supergoda apelsiner och andra citrusfrukter från Kreta

Träff med husbilsvänner

Något av det allra roligaste för oss var att vi äntligen fick träffa ett gäng husbilsvänner som vi haft kontakt med via bloggen och Instagram under lång tid. Under hela vår Europa-resa följde de oss och skrev roliga kommentarer. Och så då äntligen fick vi träffa Aila och Niklas (blogg: Libertys familj  och Instagram: @libertysowner) och Anette och Robert (Instagram: @husbil33). Hoppas ni fick en fin kväll i Stockholm och vi ses snart i cyberrymden igen!

Peter tillsammans med våra husbilsvänner på Grekland Panorama
Peter tillsammans med våra husbilsvänner på Grekland Panorama

Prenumerera på vårt nyhetsbrev