Meny Stäng

Rese- och campingmässor 2016

Annons

Vad är ett bättre sätt att förbereda sig för campingsäsongen och kommande resor än att kika runt på inspirerande rese- och campingmässor? Just nu, under februari och mars, duggar mässorna tätt. Och om du har lust kan du fortsätta springa på mässor större delen av året …

Vi listar alla Sveriges (nåja, de flesta i alla fall) mässor som handlar om resor, äventyr, friluftsliv, camping, husbilar och båtar. Planerar du att besöka några av dem? Har vi missat någon?

6-14 feb: Båtmässan, Göteborg

Båtmässan i Göteborg anordnas på Svenska Mässan. Här möter över 300 utställare, 100-tals båtar, 1000-tals tillbehör och olika aktiviteter som surfsimulator och stand up paddle boarding.

11-13 feb: Utlandsstudiemässa Study Abroad

Mässan Study Abroad är för dig som vill studera utomlands och den arrangeras på tre olika orter: den 11 februari i Malmö, den 12 februari i Göteborg och den 13 februari i Stockholm.

13 feb: Travel & Taste, Örebro

På Travel & Taste i Örebro träffar du utställare som serverar smaker och upplevelser från hela världen. Med ”Travel & Taste-passet” samlar du dessutom på dig stämplar och kan vinna fina priser.

13-14 feb: Grekland Panorama, Stockholm

För tredje året i rad kommer Grekland och Cypern till Globen, med Grekland Panorama. Det blir två dagar med resmål, gastronomi och kultur från de båda länderna!

18-21 feb: Caravan Stockholm

Under fyra intensiva dagar sätts den mobila livsstilen på kartan under Caravan Stockholm i Kistamässan. På mässan hittar du husbilar, husvagnar, destinationer och tillbehör. Dessutom blir det husbilsskola, föreläsningar och uppträdanden.

4-13 mars: Allt för sjön, Stockholm

Skandinaviens största båtmässa Allt för sjön arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö. Här hittar du olika sorters båtar, tillbehör, shower och underhållning för barnen.

11-13 mars: Vildmarksmässan, Stockholm

Vildmarksmässan arrangeras i Stockholmsmässan i Älvsjö och här hittar du utställare inom friluftsliv, resor & turism, actionsport, sportfiske och naturfoto. Dessutom blir det föreläsningar och aktiviteter som fotoskola och cykelarena.

9 april: Resemässan Visby

På Congress & Event i Visby arrangeras Resemässan Visby. Mässan bjuder på utställare, föredrag och tävlingar.

9 april: Sörmlands Motorsalong

På Sörmlands Motorsalong i Nyköping hittar du både nya och begagnade motorfordon: MC, båtar, husbilar, släp och tillbehör.

Vill du få vårt nyhetsbrev?

6-7 maj: Hus på Hjul, Norrköping

Förra året var det premiär för Hus på Hjul på Bråvalla flygfält. I år är det dags igen, för mässa, stor privatmarknad med försäljning av husbilar och husvagnar samt en veteranutställning med campingklassiker.

13-15 maj: Stockholm Travel Show

Resemässan Stockholm Travel Show anordnas på Djurgården och här kommer du möta ett 100-tal utställare med fokus på resor och livsstil.

26-29 maj: Fritidsmässan, Kristinehamn

Sista helgen i maj anordnas Fritidsmässan i Kristinehamn i samband med stadens marknad/festival Fastingen. Mässan handlar om fritid och har fokus på husbilar och husvagnar.

6-14 aug: Stora Nolia, Piteå

Mässan Stora Nolia ställer ut så mycket husbilar och husvagnar att bara Elmia-mässan är större. Dessutom finns det en utställning om fritid och vildmarksliv.

7-11 sep: Elmia Husvagn Husbil, Jönköping

Elmia Husvagn Husbil är Sveriges största mässa för campingfordon, och i år förlängs mässan så att den blir fem dagar lång. På mässan visas det mesta på marknaden upp för de 35 000 besökarna!

1-2 okt: TUR Stockholm

TUR Stockholm arrangeras på Stockholm Waterfront Congress Centre och bjuder på utställare inom resebranschen, reseberättelser i föreläsningsform och tävlingar där du kan vinna resor.

Resemässan Matka - blomsterhunden fanns i Bilbaos monter
Resemässan Matka i Helsingfors – blomsterhunden fanns i Bilbaos monter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev