Meny Stäng

Sponsrad video: Upplev charmen med nordöstra England

Vi har inte upplevt mycket av England alls, och nordöstra England har jag aldrig besökt. Jag var på språkresa i Bournemouth i södra England när jag var i 14-årsåldern och då gjorde vi också utflykter till London och Stonehenge. Sedan dess har jag faktiskt inte varit i Storbritannien alls, men det är inte för att det inte lockar, för det gör det!  

Vi har sett massor av idylliska bilder från England såväl som från Wales och Skottland som gjort oss nyfikna och sugna på att uppleva mer av den brittiska ön. Idag visar vi en video som kanske kan locka både oss och dig ännu mer … Har du varit i nordöstra England? Skulle du vilja åka dit?

Vi har sparat Storbritannien till framtiden

Vi pratade om att besöka Storbritannien under vår Europa-resa med husbilen 2015, men eftersom vi gav oss av från Sverige under vintern passade det inte. Vi passerade  Frankrikes västkust under en alltför kall årstid för att det skulle kännas lockande att ta tunneln under havet till grannlandet i väst, men det gör att vi har England kvar inför framtiden! Allra helst skulle jag nog åka runt med husbil faktiskt, och uppleva både natur och kultur. Men naturligtvis skulle man kunna flyga ner en weekend också.

Newcastle och Gateshead

I nordöstra England hittar du Newcastle och Gateshead. Newcastle är en livlig brittisk stad med fullt av restauranger, barer och modern konst utmed promenadstråken som löper längs floden Tyne. På Gateshead-sidan av floden kan du bland annat besöka BALTIC Centre for Contemporary Art, ett gigantiskt internationellt center för nutida konst.

Durham och Sunderland

Inte så långt från Newcastle hittar du den historiska och mysiga staden Durham. Här finns bland annat en mäktig katedral i normandisk stil som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, varifrån man ska ha en otrolig utsikt över Durham och dess omgivningar. Vid kusten ligger Sunderland som är känt för sina vackra stränder och sin fantastiska glaskonst.

Detta är ett sponsrat inlägg. Åsikterna och tankarna är som vanligt våra egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev