Meny Stäng

Sponsrad video: Upplev våren i Kroatien

Alla som har följt den här bloggen ett tag vet att vi gillar Kroatien. Vi spenderade faktiskt två månader i Kroatien under september – november förra året. Att visa en video som ska locka till att uppleva våren i Kroatien känns alltså inte fel på något sätt! Att välja våren, försommaren eller hösten är dessutom ett bra sätt att undvika den tid då det är som tjockast med turister i landet. Vi listar fem fantastiska ställen att besöka i Kroatien. Har du besökt någon fin plats i Kroatien som du vill tipsa om?

1. Split

Split är en livlig stad med en historiskt intressant stadskärna och en avslappnad promenad längs vattnet, kantad av palmer och glassförsäljare. Här kan man besöka gamla palats, njuta av våren på stadens uteserveringar eller kanske besöka det galna grodmuséet. Härifrån går också båtar ut till flera olika öar i skärgården.

2. Bol på ön Brac

Brac är en vacker ö med mycket natur, charmiga små byar och fantastiska stränder. Vi trivdes så bra i den mysiga byn Bol att vi stannade där i en månad. I Bol hittar du bland annat den kända stranden Zlatni Rat, som sticker rakt ut i havet som en tunga. Om du är sugen på en utflykt kan du besöka den största staden Supetar eller den svindlande höga utsiktspunkten Vidova Gora.

3. Trogir

Det finns många charmiga städer i Kroatien, men Trogir är nog en av de allra charmigaste! Den gamla stadsdelen ligger på en liten ö, som är förbunden med fastlandet endast genom broar. Här kan du strosa omkring i mysiga och trånga medeltidskvarter, slinka in i de små butikerna som säljer smycken och äkta tvättsvampar eller slappna av på någon av alla trevliga uteserveringar.

4. Omis

Omis är en liten stad som nästan ser overklig ut. De höga bergen ringar in staden på varsin sida och rakt igenom flyter den breda floden Cetina. Förr användes floden av pirater som snabbt kunde göra reträtt här efter sina räder. Idag kan man njuta av floden under lugna båtturer eller prova på mer äventyrliga aktiviteter som forsränning, zipline eller canyoning.

5. Plitvice nationalpark

Nationalparkerna i Kroatien kan verkligen få en att tappa andan och Plitvice är kanske den vackraste av dem alla. Här hittar du bland annat 20 sjöar, mängder av vattenfall och stora skogar med otaliga vandringsleder. Vandringen i området kan du efter tycke och smak variera med båtturer med elektriska båtar och turer med shuttle-bussar.


Detta är ett sponsrat inlägg. Åsikterna och tankarna är som vanligt våra egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev