Meny Stäng

Följ oss på husbilsresa i Istrien, Kroatien

Då var det dags för oss att resa till Kroatien igen, och nu ska vi göra en husbilsresa i Istrien. Men vår husbil FREEDOM får stanna hemma den här gången. Vi flyger till Zagreb och fortsätter sedan med en hyrd husbil (plåtis) runt Istrien.

På upptäcktsfärd runt Istrien

Vi har rest en hel del i Kroatien redan, men det finns förstås mycket kvar att se och uppleva. En av de delar som vi vill se mer av är Istrien. Vi var här första gången 2011, tillsammans med två tonårskillar (Peters yngste son och hans kompis). Då hann vi testa några campingar och lite vattenaktiviteter, innan vi fortsatte in i Italien.

I höstas, på vägen tillbaka från vår 1-åriga Europaresa, passade vi på att se amfiteatern i Pula, men mer hann vi inte eftersom det började bli kallt och eftersom vi var på väg mot Sverige … Nu planerar vi bland annat att besöka Labin, Vrsar och Porec. Har du varit där och har några tips?

Att hyra husbil på semestern

Vi kommer som sagt resa runt i en hyrd husbil som vi hämtar upp i Zagreb. Att hyra husbil på semestern är ett intressant alternativ också för den som inte har en egen husbil! Att resa med husbil ger ju en fantastisk frihetskänsla och man får både boende och färdmedel i ett, samtidigt som man kan välja att laga sin egen mat.

Vi har valt att prova en liten plåtis, eftersom vi är lite nyfikna på dem och eftersom den storleken gott och väl räcker för oss två under en vecka. När vi har testat återkommer vi förstås med mer information om hur det funkar att hyra husbil i Kroatien och vad vi gillar en sån här modell!

Om du är intresserad av hur det är att hyra små campingbilar i andra länder kan du också kika in på bloggen Bortugal.se och läsa om att hyra husbil i Portugal.

Husbilsresa i Istrien
En sån här husbil ska vi köra runt med. Bild från husbilsfirman.

Uppdatering med info om Istrien

Nu när vi genomfört vår husbilsresa i Istrien har vi förstås skrivit massor om olika fina platser på den kroatiska halvön. Vi har också skrivit en artikel om att hyra husbil i Kroatien. Läs mer här:

Istrien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev