Meny Stäng

Längtan efter husbilen

Förra året reste vi med husbilen under ett helt år. Husbilen blev vårt hem, oavsett om den befann sig i Portugal eller på Korsika eller i Albanien. Nu står den stilla (avställd!) på vår parkeringsplats. Men nog längtar vi efter att komma ut på vägarna med FREEDOM igen!

Vår och sommar i husbåten

Vi har inte alls varit ute med husbilen i vår, förutom att vi hämtade hem den från vinterförvaringen i Arboga. Det finns flera anledningar till detta. Till en början var vi kanske någorlunda mätta på husbilsresor efter 365 dagar i husbilen i ett sträck förra året.

Vi var också sugna på att uppleva våren och sommaren i husbåten. Den första sommaren med husbåten flyttade vi in i augusti, den andra sommaren renoverade vi medan husbåten låg på land och den tredje sommaren åkte vi husbil i Europa. Så det är klart att vi såg fram emot att vara i husbåten! Men det finns ytterligare en anledning …

Vi njuter av varsin öl på parkeringen utanför Krka nationalpark
Under 2015 bodde vi ett helt år i husbilen!

Husbilen behöver omvårdnad

Vi slet rejält på husbilen under Europa-resan och det är en hel del som inte fungerar. En fönsterruta är spräckt, avloppet i duschen är trasigt, ena spisplattan har slutat fungera, fotsteget går inte att använda, motorlampan lyser då och då och plasten är otroligt sliten.

Vår plan var att fixa till bilen när vi kom hem, men vi har helt enkelt inte haft ekonomisk möjlighet. Över huvud taget har vi fått tänka väldigt mycket på ekonomin den här våren och av den anledningen har vi också ställt av husbilen och låtit den stå på parkeringen.

Husbilen fönster
Du kanske minns när vi slog sönder en ruta mot en stolpe …?

Husbilsresor framöver

Vi ser fortfarande fram emot att uppleva sommaren här i vår underbara husbåt, men ändå så rycker det ju lite i husbilstarmen nu. Den är ju så mycket hemma för oss och vi har haft så många fantastiska upplevelser i den! Kanske har vi inte möjlighet att fixa allt vi skulle vilja, men den kommer i alla fall att rulla igen.

Den första planen är att vi ska åka till Stora Nolia i Piteå i augusti och därefter blir det Elmia-mässan i Jönköping i september. Dessutom blir det en liten tripp till Norrköping i oktober. Kanske ses vi någonstans på vägarna?

FREEDOM står på parkeringen... men snart så!
FREEDOM står på parkeringen… men snart så!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev