Meny Stäng

Segling i Polen – med katamaran i mechelinki

Ännu en kul och intressant vecka och nu i Polen med härliga vänner. Hela norra Polen har fin sandstrand och det är billigt att ha sin semester här. Att dricka en stor stark för 20 kronor i solen vid någon mysig restaurang vid kusten smakar extra gott, och kanske mer för att det inte känns i plånboken. Vi har även seglat och det blev ett eget äventyr när Helena fotade.

Förberedelser

Hur var det nu igen? Mycket tampar är det och att segla en gång om året blir ju lite knepigare och en katamaran är lite speciell. Som ung hade jag (Peter) och min äldre bror en liten tävlingssegelbåt, så dom takterna sitter i så att segla är inga problem.

förberedelser
Lennart och jag förbereder monstret

Äntligen

Nu kör vi! 7-8 sekundmeter är perfekt väder för en sådan här racer som den här katamaranen är (Hobie cat som den heter). Mycket segel för en båt som väger 120 kg så det kan gå enormt fort.

Hobie cat
Äntligen ute och seglar

Kapsejsad

Härlig känsla och vi kryssar oss ut och det rör på sig ordentligt och jag spänner seglen mer och mer för snabbare fart. Andra gången vi slår så smäller det till och masten faller i havet och vi är i nöd. Det går inte att ta oss någonstans för vi är intrasslade i segel, bom och linor överallt.

Vi hade pratat om att slå runt med flit för att öva att vända båten och fortsätta, så Helena trodde att vi hade gjort det när hon inte såg seglen. Efter ett tag så såg tjejerna att det inte såg rätt ut och vi hade då påkallat en vattenskoter till hjälp som tur var. Bogsering till land och det vart vår segling i Polen.

En sprint till en vajer som håller masten hade gått av och då finns inget att göra. Vi har fått tag i delar så båten är lagad efter mycket krångel, och masten sitter på plats och vi väntar på nya vindar. Ingen vart skadad och ett litet äventyr under en väldigt härlig vecka i Polen.

Segling i Polen
Allt klart för fart
kapsejsad katamaran
Ups, nu är det lite problem.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev