Meny Stäng

Njut av Polska kusten – segla i Mechelinki

Polska kusten i polens norra riviera, södra Östersjön i distriktet Kosakowo där det är utmärkt att segla i Mechelinki. I bukten mot helhavön Hel med vita stränder, grunt vatten, restauranger i lugn miljö. Polska kusten är ett turistparadis och att segla i Mechelinki längst kusten och badorterna blir en härlig semester.

Lata dagar hemma hos vänner i Polska kusten

Den här gången är vi inte iväg på en hektisk pressresa. Istället ska vi spendera en vecka hos våra vänner Lennart och Beata, som har en semesterlägenhet vid den polska kusten. De bor verkligen otroligt fint med altanen rakt mot havet och en liten slingrande trappa ner till sandstranden nedanför.

Michelinki

Vilken utsikt och den här lägenheten går att hyra

Lägenheten ligger i den trevliga lilla byn Mechelinki, som du hittar strax nordväst om Gdynia. Detta är en gammal fiskeby, som idag utvecklats så att det också är en trevlig badort med pir och restauranger. Det är dock väldigt lugnt här, och inte alls så mycket folk som vid de mer turisttäta områdena längs den polska kusten.

Sommarboende Polen

Peter njuter på altanen utanför Lennart och Beatas lägenhet

Polska kusten

Det är den här utsikten han tittar på …

Sjösättning av katamaran och segla i Mechelinki

Det första vi gjorde igår var att sjösätta Lennart och Beatas katamaran. Om du följt den här bloggen ett tag så minns du kanske att vi hjälpte våra vänner att ta ner katamaranen till Polen 2014 genom att transportera den på husbilstaket (!). Det var ett äventyr både att lyfta upp den på taket och att sedan få ner den därifrån kan vi lova. Men det var det förstås värt när det var dags för premiärturen!

Segla i Mechelinki med katamaran

Segla i Mechelinki

Nu finns katamaranen på plats i Polen och igår transporterade vi ner den till vattnet och sjösatte den. Därefter blev det en öl på en av restaurangerna i byn och lite sol och bad på playan. Inte dumt alls!

Öl

Efter sjösättning av katamaranen var vi värda en öl

Michelinki