Meny Stäng

Spontan skaldjursfest i husbåten

Igår kväll råkade det bli en spontan skaldjursfest på husbåten. Peters son Robin kom över på eftermiddagen och vi ville passa på att njuta av den sista sommaren på däck. Och sedan blev vi hungriga … och då råkade vi åka och köpa skaldjur.

Passa på att njuta av sommaren

Även för oss har någon slags vardag börjat. Jag jobbar hemifrån med ett uppdrag åt Karolinska Institutet och Peter skruvade på husbilen igår (berättar snart!). Sedan kom Peters son Robin över, och vi kom överens om att vi måste passa på att njuta av det som kanske är slutet på den här fantastiska sommaren. Vi åkte och handlade kräftor, räkor och en västerbottenpaj och när Alexandra slutade jobbet blev det … skaldjursfest!

Månader som slutar på R

Skaldjurens tid är (snart!) här. Man kan ju äta skaldjur flera tider på året, men de är som bäst under de månader som slutar på R sägs det – alltså mellan september och december. Framför allt när det gäller krabba brukar vi följa det rådet, och det är också under den tiden man hittar de bästa färska krabborna i butikerna.

Vilka skaldjur gillar du bäst?

Vi älskar räkor och kräftor, och även musslor av olika sorter. Hummer tycker vi (faktiskt, med risk för mothugg nu, haha) är en aning överskattat. Alltså det är ju gott, men inte riktigt så gott som det kostar om man säger så.

Vår absoluta favorit är hel krabba med hovmästarsås – mums! Den säsongen är ju på gång nu, och med tanke på att vi inte åt en enda krabba förra året så ska vi absolut njuta av krabba i år! Vilka skaldjur gillar du bäst? Om du nu gillar skaldjur vill säga …?

Skaldjursfest
Skaldjursfest med räkor, kräftor och västerbottenpaj

Prenumerera på vårt nyhetsbrev