Meny Stäng

Båtliv i september (och så går det med ryggskottet)

Först vill vi säga ett stort tack för alla fina och omtänksamma kommentarer vi fick igår efter inlägget om Peters ryggskott! Det är inte så mycket bättre idag, men vi hittar olika sätt att ta oss fram. Eftersom jag får göra alla ärenden (Peter kommer ju inte ur båten) får jag dessutom en massa promenader …

Att hantera dagar med ryggskott

Man kan säga att allting Peter gör just nu tar väldigt lång tid. Att ta sig upp och ner för någon av våra trappor är till exempel ett gigantiskt projekt. Det kan kanske tilläggas att våra trappor är ovanligt smala och krångliga i största allmänhet (vi bor i en husbåt, remember?). Han lyckades inte klättra upp i sängen på kvällen heller, så det blev ”camping” med bäddmadrassen mitt på golvet istället. Nästan lite mysigt.

Innan jag vågade lämna Peter igår morse fick jag placera allting han eventuellt skulle vilja ha under dagen (mediciner, mat, kastruller) i lämplig höjd … Sedan fick jag förstås göra alla ärenden (nej det är inte synd om mig, jag vet!) och eftersom jag inte har körkort blev det en del promenader. Som tur är har vi fantastiskt väder, och det finns mycket att titta på längs Hornsbergs strand.

Båtliv i september

Man skulle ju kunna tycka att sommaren är över, men så känns det inte riktigt. När jag promenerade från Pampas marina till ICA Lindhagensplan på Kungsholmen under den tidiga kvällen var det riktigt varmt. Inte var det slut på båtlivet heller! Kanoter, stand up paddle-boarding, motorbåtar, vattenskotrar och stora lastfartyg fyllde vattnen. Vilken härligt lång sommar vi har haft i år! Har du också fortfarande varmt där du bor?

båtliv
Båtliv i september: en kajak, en and och en stand up paddle-boarder (i bakgrunden) på samma bild
traneberg
Ett lite större fartyg i Traneberg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev