Meny Stäng

Allhelgona-meny på Skänkstugan i Täby

Annons

I helgen var det Allhelgonadagen och vi träffade min (Helenas) mamma och bror med familj för att umgås och för att tända ett ljus på pappas grav. Mamma bjöd oss också på en måltid på Skänkstugan i Täby. Denna lilla restaurang på landet är riktigt mysig och bjuder dessutom på god mat, så vi måste förstås berätta och visa lite bilder. Hur har din helg varit?

Restaurang i 1800-talsstuga

Nygårds värdshus (bilden) ligger i Täby kyrkby utanför Stockholm. Här arrangeras bland annat julbord och det går också utmärkt att hålla bröllop och andra fester här. Precis intill, i en liten stuga från 1800-talet, ligger restaurang Skänkstugan.

Nygårds värdshus
Nygårds värdshus (som hör ihop med restaurang Skänkstugan)

I restaurangen kan man äta lunch eller middag i en mysig miljö medan elden brinner i kaminen. Maten är årstidsanpassad och menyn bjuder på svenska smaker. Här hittar man till exempel sånt som löjrom, vilttapas, fasan, ren, köttbullar och efterrätter med björnbär eller hjortron. Det finns också riktigt lokalt öl, som till exempel Ytterby Indian pale ale från Roslags Näsby bryggeri. Mycket smakrikt och gott!

Ytterby Indian Pale Ale från Roslags Näsby bryggeri
Ytterby Indian Pale Ale från Roslags Näsby bryggeri

3-rätters Allhelgonameny

Vi valde en 3-rättersmeny som var komponerad specifikt för Allhelgonahelgen, och vi blev väldigt nöjda. Till förrätt fick vi en chèvrebakelse med sparris, som serverades tillsammans med rödbetor. Till huvudrätt serverades röding med kokt potatis, lättkokta grönsaker och svampsås. Avslutningsvis åt vi en sorbet med bär och crunch. Mycket god mat i väldigt trevlig miljö. Såhär ska mat serveras! Rekommenderas om du råkar befinna dig i krokarna vid tillfälle!

Förrätt: Chevrebakelse med sparris tillsammans med rödbetor
Förrätt: Chevrebakelse med sparris tillsammans med rödbetor
Huvudrätt: Röding med kokt potatis, lättkokta grönsaker och svampsås
Huvudrätt: Röding med kokt potatis, lättkokta grönsaker och svampsås
Sorbet med bär och crunch
Efterrätt: Sorbet med bär och crunch

Prenumerera på vårt nyhetsbrev