Meny Stäng

Hitta billiga resor

Annons
I samarbete med Rabattkodsidor

Vi är (som bekant) tokiga i att resa, och sedan vi träffades för ca 13 år sedan har vi försökt utnyttja varenda ledigt tillfälle för att resa. Men om man vill resa mycket, och inte är gjord av pengar, gäller det förstås att hitta billiga resor. Vi har lärt oss lite om detta under åren kan vi säga, och idag delar vi med oss av några tips.

1. Lägg tid på att söka resor

Om du vill hitta billiga resor måste du vara beredd att lägga ner tid. Om det fanns en superenkel genväg – då skulle ju alla alltid ta den. Faktum är att olika saker kan funka vid olika tidpunkter och du måste vara beredd att lägga ner tid och engagemang på research. Ibland kan det vara dyrt att flyga ner på tisdagen, men billig på onsdagen. Ibland finns det finnas billiga priser hos ett flygbolag och ibland hos ett annat. Leta, leta, leta!

2. Res när det är billigt

Väntan på flygplats
Lååång väntan på en flygplats

Det kan vara svårt ibland, men om möjligt, res när det är lågsäsong! Det kan skilja riktigt mycket på priserna på låg- och högsäsong. Det kan också vara billigare att resa i mitten på veckan än på helgen och det kan löna sig att välja andra oönskade datum, som julafton.

Flighter med obekväma och långa byten är också oftast mycket billigare än smidiga flighter med inga eller snabba byten. Tänk såhär: Flyg när ingen annan vill flyga!

3. Boka själv

Om det finns en mellanhand mellan dig och hotellet eller flyget så är det naturligtvis för att mellanhanden vill tjäna pengar. Om du inte hittar något riktigt bra erbjudande är det oftast billigare att boka och sätta ihop resan själv.

På samma sätt som det är billigare att tapetsera själv än att hyra in en hantverkare – inte konstigt alls egentligen! Vi gick en gång in på en resebyrå och fick ett prisförslag på ett hotell i Thailand. Sedan gick vi hem och bokade samma hotell själva – många tusentals kronor billigare.

4. Tänk ”utanför boxen”

Är flygresan till din destination dyr? Undersök om det finns en billigare destination i närheten att flyga till! Däremellan kan du kanske ta buss eller tåg. Hittar du inga billiga hotell? Prova att hyra lägenhet eller testa hembyte. Eller så kanske det är dags att åka på campingsemester?

5. Utnyttja kampanjer och rabattkoder

Håll koll på flygbolagens kampanjer och skriv upp dig på deras nyhetsbrev för att inte missa några bra erbjudanden. Prova också att hitta billiga hotell och flyg med rabattkoder, som till exempel rabatter från Hotels.com eller Flygstolen. Om man är lite om sig och kring sig finns det många sätt att hitta billigare resor!

 Vårt hotell i Thailand blev mycket billigare när vi bokade det själva
Vårt hotell i Thailand blev mycket billigare när vi bokade det själva

Läs mer: Billigaste skidresan – hit ska du åka!

Läs mer: Reseinspiration på mini-mässa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev