Meny Stäng

Tidigt julfirande och oväntade julklappar

När du läser det här har vi hunnit fram till Juldagen 2016 och vi har firat jul hos Peters brorsdotter på Blidö i Stockholms skärgård. Det får vi berätta om lite senare! Först måste vi berätta om ett lite tidigt julfirande, dagen innan julafton, och två mycket oväntade julklappar.

Julmarknad i Gamla stan

Peters son Robin och hans fru Alexandra skulle fira julafton hos Alexandras mamma, och därför bjöd de in oss tillsammans med några andra nära familjemedlemmar på kvällen den 23 december. Dessutom kunde Alexandras kusin från Nya Zeeland (som för tillfället pluggar teater i London) vara med. En väldigt trevlig kväll som vi inledde med julmarknad i Gamla stan.

Som du kanske vet så har vi besökt ett helt gäng julmarknader i år, bland annat i Prag, Zagreb och Warszawa. Så hur stod sig Stockholms julmarknad jämfört med dessa? Ja, vi får ju säga att den är extremt liten, men ändå ganska mysig.

Några andra konkreta skillnader är att det här i Sverige verkar populärt med tombola, att julpyntet känns väldigt ”nordiskt och hemvävt” och att glöggen är alkoholfri. Och allvarligt, kunde de inte ha dekorerat den stora granen lite i alla fall …?

Julmarknad i Stockholm
Vad kan man hitta här tro?

Julfirande och oväntade julklappar

Tillbaka hos Robin och Alexandra blev vi bjudna på ett riktigt lyxigt och gott plockbord med julfeeling. Sedan var det dags för julklappsutdelning. Peter och jag försöker nog driva utvecklingen mot att ”det räcker att köpa julklappar till barnen”, men vår omtänksamma familj kan liksom inte låta bli att köpa julkappar, haha.

Av Robins mamma Jeanette fick vi en fin flaska champagne och av Robin och Alexandra fick vi … biljetter till Armin van Buurens utsålda konsert i Amsterdam i maj, för att uppleva tillsammans med dem. Vi är … mållösa! Stort TACK!

Men, vi fick faktiskt ytterligare en julklapp! Om du följt vår blogg de senaste dagarna vet du att vi köpte en 360-kamera från Nikon och sedan blev superbesvikna när den inte fungerade tillsammans med våra mobiltelefoner. Men vad hände?

Jo, dagen innan julafton ringde Nikon upp (först produktchefen och sedan marknadschefen!) och bad om ursäkt för att de hanterat det här på ett dåligt sätt. De vill bättra sig och har bjudit in oss nästa år för att lyssna på våra synpunkter. Det känns ju faktiskt riktigt bra! Peter återkommer framöver och berättar mer.

Hur har din jul varit hittills?

Nyhetsbrev
Julfirande och oväntade julklappar
Alexandras kusin Nick från Nya Zeeland, Felicias pojkvän David, Robins lillasyster Felicia, Peter, Peters äldste son Robin, Robins mamma Jeanette
Plockbord och oväntade julkappar
Lyxigt och juligt plockbord

Prenumerera på vårt nyhetsbrev