Meny Stäng

Tur och retur Stockholm – Gävle

I söndags var vi i Warszawa och sedan hann vi bara hem och sova några timmar innan det var dags att köra tur och retur Stockholm – Gävle. Det är tvära kast nu! Anledningen till vår tur till Gävle är att jag (Helena) har sökt ett jobb där. Jag berättar mer förstås, och så passar vi på att visa några bilder från den vackra vintervägen. Vi har vinter och snö i Stockholm också nu, men det är ännu mer vinter när man kör norrut!

Kort mellanlandning hemma

Vi kom hem från Warszawa vid 23:30 i söndags kväll och hann bara med te och en macka innan det var dags att sova. På måndag morgon gick vi upp 06:00. Jag  skulle på anställningsintervju och min underbara man ställde upp som chaufför.

Utsikt från flygplanet
Många flygningar har det blivit på senare tid …

Sökt Jobb som lektor

Att jag söker jobb beror på att min anställning på KI är tidsbegränsad och tar slut i slutet av januari. Det finns eventuella möjligheter till förlängning, men det blir oftast några månader i taget och är osäkert, och därför ser jag mig samtidigt om efter andra jobbmöjligheter.

Ja, Gävle ligger lite väl långt från Stockholm! Att jag ändå söker beror på att jobbet som lektor i folkhälsovetenskap på Gävle högskola, med inriktning kvalitativ metod, passar mig väldigt bra. Såna jobb poppar i stort sett aldrig upp. För att det ska var rimligt krävs förstås bra överenskommelser kring arbetstider, möjligheter att jobba hemifrån och så vidare. Detta får jag fundera vidare kring!

Så länge kan jag berätta att det är utmattande att söka ett lektorat. Först fick jag hålla en halvtimmes provföreläsning för ett gäng sakkunniga professorer och docenter som rest dit från andra högskolor och först efter det var det intervju. Puh!

Tur och retur Stockholm - Gävle. Foto från bilfönstret.
Tur och retur Stockholm – Gävle. Foto från bilfönstret.

Många timmar på en vacker vinterväg

Det är 17 mil mellan Stockholm och Gävle och i vanliga fall tar det nog ungefär 1,5 timme enkel resa. Igår var det vinterväglag och resan tog nog snarare två timmar i varje riktning. Tur och retur Stockholm – Gävle blev det fyra timmar. Som tur var hade vi ett vackert vinterlandskap, en fullmåne och en blodröd himmel att vila ögonen på.

Fullmåne
Röd himmel vinter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev