Meny Stäng

Augmented Reality – och andra resenyheter från veckan

AR, IR, VR, AI, CTA. Vad fasen står alla dessa förkortningar för på ren svenska? IKEA? Ingvar Kamprad E Alltbra, nja, haha. SEO, Content marketing, clickbaits, viewability, wearable, AD Recall. Det finns hur mycket som helst men vi tar en sak i taget.

Jag (Peter) kommer att köra resenyheter, digital framtid, nya campingnyheter och äventyr. Det blir ett djupdyk i något varje måndag så vi lär oss att förstå vad alla pratar om, och sen övriga nyheter om vad som händer på marknaden senaste veckan. Häng med!

Augmented Reality

Augmented reality (AR) betyder ”förstärkt verklighet”. Jag skulle vilja kalla det en fantasy verklighet. Microsoft har kommit ut med sin hjälm eller glasögon så du styr din skärm med fingrarna i luften. Du ser skärmen och många undersidor, hologram, tv-skärm samtidigt som du ser den vanliga verkligheten på samma gång. NASA har använt den här tekniken på jorden i många år och nu är det dags för oss vanliga dödliga.

Är det för alla?

Jag är 100 procent säker på att alla kommer att använda Augmented Reality väldigt snart, för det är den ultimata lösningen för allt. Alla kommer att bära glasögon eller linser med chip i och det kommer att vara helt naturligt, och det är inte många år från nu. Kolla in filmen här men stanna på 3,5 minuter.

Titta på den här också så fortsätter vi sen.

Vad innebär det här?

Vi kan använda AR till att göra om ett rum, färglägga, prova olika gardiner eller möbler och prova oss fram, eller så byter vi varje dag med vad du ser i glasögonen. Telefoner och tv-apparater kommer inte att behövas, en hörlur och en hologramskärm är allt som behövs.

Du provar kläder hemma från HM kanske och ser hur de ser ut på innan du beställer. Du kan skapa husdjur eller ett akvarium, nya blommor, tv-spel som du spelar i rummet istället för på tv:n och mycket mer.

AR i skolan och i industrin

Eftersom allt är i 3d kan du gå runt ditt hologram och kolla in baksidan. I skolan kan man till exempel studera månen eller kroppen från alla vinklar. I industri kan man först bygga en skyskrapa och titta igenom sin konstruktion. Man kan designa bilar och se dem i verkligheten innan produktion. Det finns ingen limit.

Nu vet du hur det kommer se ut på bussen eller på tåget framöver när alla sitter och pekar i luften. Många affärer går mot sin undergång för väldigt många produkter kommer inte att behövas mer. Det här är inte långt borta och utvecklingen går i raketfart.

Övriga nyheter

  • Det finns planer på VW I D BUZZ. En digital pärla, självstyrande med all ny teknik i. Nya husbilen kanske, ja tack!
  • Ryan air är störst i Europa med att forsla resenärer till olika platser.
  • Norwegian har passerat 30 miljoner passagerare 2016 och hakar på Ryan air.
  • SAS har Europas största flotta och förnyar sina plan. Nu har de förnyat sin webbsida också, sas.se. Jag tror att SAS är på väg åt rätt håll.
  • Samsung jobbar på en vikbar skärm. Kan det vara något?
  • Schweiz har inte haft så här lite snö på hundra år och tappar turister.
  • Birka cruises börjar arbeta med Friskis & Svettis. Fyra träningsresor är inplanerade mellan mars och oktober.
  • Vi reser som tokar. TUI har den bästa försäljningen på sex år på sommarcharter redan i december månad. Vi köper också mer paketresor.
  • Tack vare att Turkiet har tappat 40 procent av sin turistnäring så har Spanien ökat med 8 procent.
  • Personligt: Jag beställde en drönare ”Meet Lily” sommaren 2015 på pre-order och betalade 5000 kronor då. Nu har företaget gått i kk och de tänker betala tillbaka pengarna från USA. Det här var också en av mina planer på att fästa en 360 kamera under en drönare och filma campingplatser, hotell, forsar, platser, städer utomlands, för det är idiotiskt förbjudet i Sverige. Jag hoppas att mina pengar kommer tillbaka så jag kan satsa på en ny variant av drönare, som komplement till all fotografering.
Folkabuss
Folkabuzz för framtiden kanske

Prenumerera på vårt nyhetsbrev