Meny Stäng

Båtmässan Stockholm, Vildmarksmässan och andra nyheter

Allt för sjön 2017 i Älvsjö, Stockholmsmässan närmar sig och det här ska bli kul. Vi bor i husbåt och ger oss gärna ut på sjön när vi kan. FREEDOMtravel har bord på båtmässan Stockholm 2017, plats AG:18 och jag kommer att rapportera om allt som händer och även med Keymission 360 under  nio dagar från 4-12 mars Häng med!

Båtmässan Stockholm 2017

Här finns båtar, segelbåtar, vattenskotrar, kanoter, kajaker, båtresor, och alla möjliga tillbehör som vi ska titta närmare på. Det finns många seminarier för segling med många talare som är väldigt spännande. Laura Dekker som är den yngsta någonsin runt jorden kommer att tala och massor av föreläsare som seglar runt på vårt jordklot.

FREEDOMtravel ska segla med Gratia

På lördagen 4 mars kommer Karolina Malmek att prata om Segelskutan Gratia som byggdes år 1900 och som kommer till Stockholm i sommar från Göteborg. Helena och jag hoppar på i Nynäshamn och seglar med båten från fredag 5 maj till söndag 7 maj, wow vad kul.

Segelbåten Gratia
Så här ser den ut

Vildmarksmässan

Den sista helgen 10-12 mars kan man också besöka Vildmarksmässan som bjuder på outdoor sport, klätterarena, multisport, foto och filmskola, vandra på Island och mycket mer. Det finns massor av kul för barn också så hela familjen kan ha en kul helg.

De har också seminarier och utser även årets äventyrare både för man och kvinna. Resor i massor och även en annan bloggare som pratar om vandringsresor som heter Angeliqa Mejstedt, med Vandringsbloggen.

äventyrare
Äventyraren

Öppettider och priser 4-12 mars Båtmässan Stockholm 2017

Öppettider:

Lördag-söndag 4-5 mars kl 10-18
Måndag-torsda 6-9 mars kl 11-19
Fredag 10 mars 11-20
Lördag-söndag 11-12 mars kl 10-18

Entrépriser:

Online (på nätet)
Vuxen 160 kronor
Vuxen 2 dagar 200 kronor
Barn 12-17 år 60 kronor
Barn 7-11 år 30 kronor
Familj (2 vuxna + 2 barn 7-11 år) 330 kronor
Grupp (minst 10 personer) 140 kronor/person

Priser i kassan
Vuxen 180 kronor
Vuxen 2 dagar 240 kronor
Barn 12-17 år 80 kronor
Barn 7-11 år 40 kronor
Familj (2 vuxna + 2 barn 7-11 år) 370 kronor
Grupp (minst 10 personer) 160 kronor/person
Student 110 kronor (gäller endast måndag-fredag och mot uppvisande av giltig legitimation)

Övriga nyheter

Mukbang!

 • Ja, ordet Muk-Bang betyder ordagrant ”ät-sändning” och är just det – ett videoklipp där någon äter mat och pratar med tittarna. Du hörde rätt – en YouTuber äter mat medan du tittar på. Tanken verkar vara lite grann som att man ska efterlikna en gemensam måltid. Kommer ursprungligen från Sydkorea.

Nya sättet att ha bil för en dag

 •  I DriveNows utbud finns över 300 bilar att välja på. Att t.ex. resa till Kungsberget tar cirka 2 timmar och 10 minuter från Stockholm i normal trafik utan störningar. För skidsemestern är de lite rymligare BMW-modellerna att rekommendera.
 • I samarbete med DriveNow kan stockholmarna hoppa in i en bil och köra till Kungsberget för 1799 kronor – och då ingår:
 • Två liftkort till ett värde av sammanlagt 720 kr
  Gratis liftkort till alla barn under 7 år
  500 km (50 mil) körning
  Bilen i max 20 timmar
  Bränslet

Resande

 • Har vi blivit restokiga? Alla flygbolag, kryssningar och alla slags resor slår enorma rekord i januari och februari. Jag förstår alla för resa är livet.

Missade du förra resenyheterna? Läs Husbilsmässa Kista 2017

Prenumerera på vårt nyhetsbrev