Meny Stäng

Husbåtslivet – ett annorlunda boende

Annons

Blötsnö på tvären ena dagen och strålande sol den andra. Idag har vi sol igen, och det är då vi njuter av hur fantastiskt vi tycker att det är att bo i en marina. Att bo i en husbåt är ju ett lite annorlunda boende. Det handlar inte bara om husbåten i sig, utan kanske i första hand om det som finns runt om: vattnet, båtarna, änderna och alla andra husbåtar.

Utsikten från husbåten

Vi har sammanlagt 19 fönster i husbåten, så vi har verkligen utsikt åt alla håll. Inåt land ser vi mot Västra skogen i Solna, och så ser vi förstås marinan och de fyra bryggorna. Vid två av bryggorna ligger husbåtar, allt från Aquavillor (flytande villor) i olika storlekar till Villa Voyager (avlånga små flytande bostäder) och husbåtar av olika sorter.

Åt andra hållet har vi utsikt över Hornsbergs strand på Kungsholmen i Stockholm. Fina dagar är det lite svårt att se sig mätt faktiskt!

Husbåt - ett annorlunda boende
Utsikt från fören i vår husbåt (det inplastade är vår grill …)
Aquavillor - ett annorlunda boende
Aquavillor (de tre närmaste) och Villa Voyager (de vita)

Sällskap av änder

Vissa tider på året har vi svanar här, och vi har ju också en häger som gillar att stå och filosofera på bryggorna. De som hänger här allra mest är dock änderna. De sällskapar i stora klungor eller simmar runt i par. De finns här alla tider på året, men på vintern är det nog allra flest här.

Eftersom vi bor i en isfri marina (nåja nästan) verkar det som att alla väljer att spendera vintern just här. Oftast samlas de i stora klungor och hänger just där det finns en iskant de kan stå på. Finns det några djur där du bor?

Änder på vintern
Änderna gillar att hänga på iskanten …
Änder
Dags för daglig tvagning …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev