Meny Stäng

TV-serier och spel för mörka vinterkvällar

Annons
I samarbete med bonuskod-se.com

Det blir ljusare och ljusare, men det är fortfarande ganska mörkt ute. Dessutom har det varit ruskigt väder i några dagar. Vi promenerar till mitt jobb på morgonen (ja, Peter promenerar han också!), och ibland får man gömma sig inuti luvorna för att det snöregnar på tvären.

Är det vädret som gör att man blir så trött? Eller är det att vi jobbar så mycket? Då och då känner vi ett enormt behov att att slappa i soffan med några bra TV-serier. Här är våra favoriter just nu. Vilka är dina?

Bra nordiska TV-serier

Det finns många bra nordiska TV-serier just nu tycker vi. Vi blev helt fast i den norska serien SKAM när vi såg den för ett tag sedan. När vi väl börjat titta kunde vi inte sluta … Den handlar ju om ungdomar i 17-årsåldern, men man kan nog inte bli för gammal för en sån serie! Man skrattar, gråter och skäms om vartannat och minns precis hur det var att vara 17 år.

En annan riktigt bra serie är den fransk-svenska thrillern Midnattssol som utspelar sig i Kiruna. Våldsamma mord blandas med vackra miljöer och en intressant inblick i den samiska kulturen. Dessutom gillade vi den svenska serien Jordskott, som är en thriller med inslag av övernaturlig nordisk folktro.

Variera med spel?

Nej, det blir inte så mycket spelande just nu. När vi är klara med kvällens arbete vid datorn (om vi blir det) brukar vi inte orka mer än att sjunka ner framför TV:n. Men när jag ser de här bilderna är det nästan så att jag önskade att jag hade lite mer energi. Minns att det var sjukt kul att spela de där aktiva TV-spelen!

Det finns förstås mindre ansträngande spel också, allt från spel i telefonen och Facebook-spel till andra onlinespel med gratissnurr. Jag ser ju att andra spelar på sina telefoner ibland, men det enda telefonspelet jag fastnat i någon gång var frågesportspelet Quizkampen, som var populärt för några år sedan (eller fortfarande?).

Vad gör du när du vill koppla av under mörka vinterkvällar? Har du några bra TV-serier eller spel att tipsa om?

Aktiva TV-spel
Peter ”bowlar” (i vår förra lägenhet)
Skjutspel
Och jag spelar visst nåt slags … skjutspel?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev