Meny Stäng

Utveckla bloggen och att resa!

Ok, nu kör vi och Peter bakom ölen, haha! Gårdagens tema om att rösta på ett foto gjorde jag för att du bara ska få ha en trevlig stund, utan så mycket text. Jag har kategorier som mat, städer, selfies och mycket mer, så det räcker för 2017. Det är kul att se hur andra ser på foton. Vi har så mycket på gång och vi hinner bara en tjugondel varje dag, och alla dagar är för korta. Vi är inne i stora förändringar och vi tänker utveckla bloggen. Häng med!

Utveckla bloggen för Business

Ni som känner mig vet att jag inte kommer att sitta på min bak resten av livet och bara blogga. Arbetet har redan börjat som researrangör och de första resorna går till våren 2018. Självklart ska bloggandet och resorna gå hand i hand, för bloggandet är så himla roligt så det släpper vi aldrig, och det finns då ännu mer att skriva om. Resa är livet!

FREEDOMtravel AB
Det här ser väl bra ut

Utveckla bloggen digitalt

Vi arbetar med Google Adwords med olika sökinriktningar och även med Facebook och marknadsföring. Vi gör nu om alla SNI-koder på vårt företag för att passa in på vad vi ska göra i framtiden. SNI-koder är din inriktning på ditt företag. Vi har haft en kodare som har hjälpt oss i veckan så att robotarna på Google gör det lättare för dig att hitta våra sidor.

Vi döper om vårt AB som idag heter Vitexo AB till FREEDOMtravel AB och alla mailadresser till det. Jag är lite ledsen att lämna namnet Vitexo för texo kommer från latin och betyder konstruktion och jag satte ett ”vi” framför, vi konstruerar, och jag tyckte verkligen om det.

Utveckla bloggen Informativt

Vi skriver om alla sätt att resa och i år blir det lite mer husbil och äventyr som det ser ut. Vi åker till Malta 6 april och seglar med fartyget Gratia 5 maj. Sedan blir det Holland 11 maj, husbil i Polen och Tjeckien efter midsommar, Wismar 18 augusti och kryssningsfartyget FREEDOM of the seas (passande) 3 september. Kryssningen blev klar i veckan och vi kliver på i Barcelona. Happy Friday!

FREEDOM of the seas
Vi har balkong också

Mer då?

Vi skulle ha åkt till Mississippi i USA i april till en ranch för att sen marknadsföra det i Sverige men det kommer mot hösten. Killen heter Michael Gascon och är världmästare i gångarter på hästar. Vi har vunnit en natt på 5* Hilton hotell i Tallinn som vi bör ta en helg till. Vi har en resa till Belgrad som vi vill hinna med i år som vi också har vunnit och mer kommer varje vecka. Vad kul allting är när man skriver om det!

Hilton i Tallinn
Hoppas vi kommer dit

Och mer då?

Jag har suttit och arbetat med en tjänst i fyra veckor som kommer att ligga på bloggen inom snar framtid. Du ska kunna gå in på vilket land som helst i världen och få personliga berättelser på svenska om det land som du söker på.

Istället för att söka på olika bloggar och informationskanaler så kan du komma direkt till källan. Hela sidan kommer att handla om länkar från det bästa – för bästa och snabbaste information. ”Resa i världen” kommer sidan att heta men jag behöver 2-3 veckor till för att färdigställa allting.

Utveckla bloggen med nya tjänsten resa i världen

Utveckla  bloggen tekniskt

Vi behöver utveckla bloggen tekniskt och vi är på god väg. Nikons 360-kamera är ett perfekt  komplement och nu hoppas jag att min drönare, DJE Mavic pro, kommer inom en vecka. Jag får inte flyga den ännu i Sverige men kan filma på våra resor. Vi ska nu ansöka om tillstånd och det kommer att ta ett halvår att få, så jag kan använda den för visningar i Sverige också.

Mavic pro
ZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Tekniskt så behöver vi våra datorer i gott skick och det som har hjälpt mig just nu är tjänsten Kiliaro.com, ni vet där jag gjorde reklam med grönt ansikte. Det kostar 19 kronor i månaden och du kan tanka in hur mycket som helst. Jag har laddat upp och sorterat mina typ 5000 bilder (Helena har 20 000, haha) och tömt min dator och den går väldigt mycket fortare nu. Perfekt!

övrigt

Varje inlägg tar 4-5 timmar att göra med text, bildredigering, sökordsoptimering och att få ihop det. Det är superkul om ni frågar mig. Vi har gjort om brevpapper och mediakit, som används digitalt självklart. Jag skickar ut nyhetsbrev till företag varje månad, haha, vilken datanörd jag har blivit!

Det jag tar mig tid till är att jag går en och en halv timmes promenad varje morgon. Jag går med Helena till hennes jobb och spurtar hem. Jag älskar att laga mat och den är alltid klar när hon kommer hem, och samtidigt får jag ett break från datorn. Nu orkar jag inte skriva mer för jag är helt tom i kolan.

Happy Friday

Jag älskar att utvecklas och utmaningar blir horn i pannan. Jag njuter av livet och vi har haft en ljus vecka, så jag har inget att klaga på. Happy Friday och många helg kramar.

Missade du förra Happy Friday? Läs Glada ögonblick från Allt för sjön 2017

Prenumerera på vårt nyhetsbrev