Meny Stäng

Ny ställplats i Kroatien – och några campingtips

De flesta som varit i Kroatien håller med om att det är ett fantastiskt land med en lång kust, kristallklart vatten, massor av öar, mysiga byar och fascinerande nationalparker. De som varit där med husbil vet att det finns gott om campingar, men att det däremot är ont om ställplatser.

Vi har precis fått tips från Kroatiens turistbyrå om en ny ställplats i Kroatien, i närheten av Zadar, så vi tänkte passa på att tipsa om den! Vi tipsar samtidigt om vår lista på campingar i Kroatien.

Ny ställplats i Kroatien

Ställplatsen Camperstop Marni, som ligger i byn Murvica utanför Zadar, öppnade i lördags och har 36 platser. Varje plats har el och vatten och det finns ett servicehus med toaletter, duschar, möjlighet att tömma husbilstoaletten och tvättmöjligheter. Platsen är upplyst, inhägnad och videoövervakad, det finns WiFi utan extra kostnad och man planerar att bygga en pool.

Avståndet till Zadar är 5 km och närmaste matvaruaffär ligger 2 km bort. Sevärdheter i närheten inkluderar staden Zadar, nationalparken Paklenica, Zadars skärgård och nationalparken Kornati. Platsen ligger inte precis vid havet dock, utan inåt land sett från Zadar. Priset? Ca 260 kr/dygnet under högsäsong och 200 kr/dygn under lågsäsong.

Ställplats Kroatien
Ställplatsen utanför Zadar öppnade i lördags
Ställplats Zadar
Servicehuset på ställplatsen i Zadar

Fler husbilsplatser i Kroatien?

Kroatien är husbilsvänligt på många sätt: vägarna är ofta bra och det finns massor av campingar. Men ställplatser? Nä … inte många, och dessutom är reglerna kring fricamping strikta. Vi har helt enkelt valt att för det mesta stå på campingar när vi varit i Kroatien.

Om man vill hålla ner priserna är våra bästa tips att antingen välja små och enkla campingar eller att skaffa ett ACSI-kort, som ger kraftig rabatt på ACSI-anslutna campingar under lågsäsong (datum varierar, men större delen av året utom juli och augusti).

Har du något bra tips på någon ställplats eller någon enkel och billig camping i Kroatien? Här är vår lista på campingar i Kroatien som vi har besökt.

Helena vid poolen på Marina camping
Camping Marina vid Labin på Istrien har kanske det finaste campingpoolen?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev