Meny Stäng

Vårens och sommarens resplaner

Den här Valborgsmässohelgen har vi varit hemma i husbåten. Vi har städat och jobbat vid datorerna – riktigt skönt att få ordning på saker och ting faktiskt. Men snart händer det saker här på bloggen. Vi har nämligen massor av spännande saker på gång! Nu är det dags att presentera vårens och sommarns resplaner.

Segling med Gratia

I helgen som kommer ska vi hänga med Svenska Kryssarklubbens Seglarskola på seglats med Gratia, som är en f.d. lyxyacht från år 1990. Detta ska verkligen bli sååå spännande!

Jag har redan lusläst packningslistan inför helgens äventyr. Jag tror att jag kommer hoppa över gummistövlar, badkläder, slidkniv och musikinstrument, men jag är ganska nöjd med att ha packat i Peters dyksäck. Den påminner väl i alla fall liiite om en sjömanssäck?

Packning segling
Skulle kunna vara en sjömanssäck … eller?

Fest i Amsterdam

Helgen efter reser vi till Amsterdam med ett helt gäng ”ungdomar”: Peters son Robin och hans fru Alexandra, Peters brorsdotter Dessi och hennes man Lasse, Peters brorson Sebbe och hans flickvän Moa samt Robins kompis … som också heter Robin.

Vi ska på konsert och se Armin van Buurens 20-årsjubileum på Amsterdam Arena. Hela gänget är taggade och vi har bestämt att vi ska klä oss i vitt. Nästan så man tänker tillbaka på Sensation White i Oslo 2011!

Sensation i Oslo
Sensation White i Oslo 2011 – Om du (mot förmodan) inte känner igen oss så är vi längst till vänster

Helikopterflygning i Stockholm

Helgen efter Amsterdam har vi fått chansen att prova på helikopterflygning över Stockholm. Wehoo! Ska ju bara bli sååå kul!

Filmfestival i Tjeckien

I slutet av maj är det dags för pressresa till Tjeckien. Det verkar bli rundresa i Moravien med kultur, högtider och filmfestival ”till Astrid Lindgrens ära”. Vi har varit i Tjeckien några gånger nu och blivit väldigt förtjusta i landet, så detta ser vi fram emot.

Lednice Tjeckien
Tjeckien är ett land vi blivit förtjusta i – har mycket mer att erbjuda än bara Prag!

Helg i Serbien

Vi är på gång att fixa en resa till Belgrad i Serbien, och om det blir som vi vill åker vi i juni. Det är dock inte klart ännu, så om vi inte får till det får vi skjuta resan till hösten.

Husbilsresa runt Polen och Tjeckien

Jag vet att några av er fick för er att vi redan fått hem husbilen (vi kanske var otydliga), men så är det inte riktigt. Däremot har vi fått positivt besked om att verkstan nu fått hem rätt delar och ska kunna fixa den. Vi räknar med att kunna hämta den i Kristinehamn snart. Peter kommer göra en film om det!

Sommarens stora husbilsplan är en tre veckor lång rundresa i Polen och Tjeckien. Det ska verkligen bli fantastiskt att få sätta sig i husbilen igen. Vi älskar att resa på olika sätt, men husbilen, det är något speciellt!

Husbilen FREEDOM
Såhär glad är man när man åker husbil! Nu är det längesen …

Husbilsresa till Wismar

Den 17-20 augusti har vi planerat att uppleva svenskfesten i Wismar i Tyskland. Vi tänkte att det skulle vara roligt att åka ett gäng och har bjudit in andra med husbil att haka på. Än så länge är det nio husbilar som anmält att de vill hänga med. Sååå himla roligt! Hojta (eller skicka ett mejl kanske) om du också vill hänga på!

Och mer …

Vi kommer säkert hinna med en del event och bloggfester också. När vi väl får husbilen kan vi ju också sticka iväg på kortare turer. Och så vill vi förstås hänga lite här i marinan … Redan igår började man märka av ett hektiskt liv med båtar, vattenskotrar och kanoter. Om två veckor öppnar dessutom en ny restaurang här i marinan (eftersom Sjökrogen lagt ner)!

Hoppas att du vill hänga med på alla våra galna resor och äventyr! Har du själv någon resa eller annan rolig händelse att se fram emot?

Hornsbergs strand
Hornsbergs strand igår – båtar och fullt av folk

PS.

Om någon (Ama de casa) undrar så, ja det är två Dry Martini på översta bilden. Efter lite missförstånd kan vi nu reda ut att Peter inte drack en Drajja när han monterade in kranen (även om skålen med diskmedel på fotot hade en viss likhet). Efter allt prat blev vi i alla fall sugna … så igår kväll blev det en Dry Martini på riktigt!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev