Meny Stäng

På väg söderut (och noll planering)

Vi försöker ge andra bra och genomtänkta tips på resvägar, sevärdheter och smarta packningslösningar. När själva väl ska iväg sker det i sista sekunden och utan att vi hinner planera. Igår började vi packa fyra timmar innan avresa. Sedan körde vi utan en aning om var vi skulle stanna för natten.

Vad skulle vi packa?

Hela den här våren har varit stressig och vi har verkligen inte hunnit planera. Så vad skulle vi packa? Vi tänkte att vi bara måste komma ihåg det viktigaste: pass, kontokort, färjebiljetter och såna saker. Allt annat kan man ju lösa efter vägen. Av en ren slump visade det sig att våra europeiska sjukförsäkringskort fortfarande gäller. Skönt!

Det var hektiskt igår när vi när vi startade från Pampas marina. Vi slängde in allt i husbilen, körde förbi ICA för att fylla på med lite basvaror och mat för vägen, och så rullade vi. Hittills har jag kommit på en enda (viktig!) sak som jag glömt: laddaren till kamerabatteriet. Bara att hoppas att det går att lösa!

På väg
En del köbildning på väg ut ur Stockholm

Var skulle vi stanna?

Målet var att komma så långt som möjligt. Var vi skulle stanna hade vi inte ägnat en tanke. Först när Peter blev trött började vi kolla i appen CamperContact. Ställplatserna vi hittade låg en bra bit in i landet från E4:an och vi var inte sugna på att lämna vår ”rutt”. Istället fick det bli övernattning på Värnamo trafikplats tillsammans med ett gäng lastbilar. Inte det mest fantastiska stoppet kanske, men det fick duga.

Vi önskar en fin midsommar!

Nu önskar vi alla läsare och vänner en riktigt fin midsommar! Vi kommer inte själva fira så mycket, men vi är äntligen på väg söderut i husbilen och det räcker gott och väl för oss. Idag kör vi på färjan från Trelleborg till Swinoujscie i Polen.

Imorgon får du fortsätta följa vår gästbloggare Elisabeth Haugs planering inför familjens spännande husbilsresa i Europa mot Kroatien. Därefter fortsätter vi berättelsen om vår resa.

Middag i husbil
Färdiggrillad kyckling, potatissallad, tomater … och lite bubbel för att fira starten på resan!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev