Meny Stäng

Sommar vid Karlbergskanalen (och hopp om att få ses)

Den här veckan har varit lite annorlunda eftersom Peter och jag har varit ifrån varandra, och det är vi inte vana vid. Jag är hemma och jobbar och Peter bygger timmerhus på en ö i Mälaren. Så vad är ”Happy” med det då?

Egentligen ingenting, men jag kan ändå glädja mig åt att det är så vackert längs Karlbergskanalen och Karlbergssjön när jag promenerar till och från jobbet. Dessutom hoppas vi att  vi ska få ses till helgen. Men det beror helt på en viss båt och en viss båtmotor …

Lite vardagsmotion

Jag är otroligt glad att jag kan promenera till mitt jobb. Just nu svämmar mitt Facebook-flöde över av människor som visar upp hur de tränar på stränder och joggar på utlandssemestern. Jag hejar verkligen på alla dessa duktiga personer, men får också lite dåligt samvete eftersom vi inte tränat på evigheter. Då känns det i alla fall bra att kunna promenera till och från jobbet! Hur går det för dig? Får du till träning eller vardagsmotion på sommaren?

Fin promenadväg

Förutom att det är bra att röra på sig uppskattar jag verkligen den fina promenadvägen till mitt jobb! Jag startar i Pampas marina i Solna där vi bor, går över bron till Kungsholmen och följer Karlbergskanalen hela vägen tills det är dags att svänga upp till min arbetsplats på Fleminggatan.

Här kommer en liten bildkavalkad från promenadvägen. Kolla gärna hur samma rutt såg ut min första arbetsdag på det här jobbet i februari i år!

Karbergskanalen
Karlbergskanalen fotad från gångbron mellan Solna och Kungsholmen
Karlbergskanalen
Samma kanal …
Karlbergskanalen, Stockholm
När kanalen breddar sig heter den nog ”Karlbergssjön”. På andra sidan ser man Karlbergs slott och Vasastan
St Eriksbron
Nu närmar jag mig St Eriksbron
Hus Stockholm
Här har jag vikt upp från kanalen på väg mot mitt jobb. Detta är 7 minuter från T-Centralen – tyst, lugnt och gott om ekorrar!

Hopp om att få ses

Peter hjälper alltså våra vänner Lennart och Beata att fortsätta bygget på deras sommarhus på Ringsö i Mälaren. Som du kan se på bilden är huset någorlunda klart utvändigt – men invändigt finns i stort sett ingenting. Planen är att han ska vara där i två veckor, och tanken har hela tiden varit att jag ska komma dit i helgen och hälsa på. Men … nu har Lennarts och Beatas båt gått sönder!

När man bor på en ö är man ju beroende av en båt för att transportera sig mellan ön och fastlandet. En ny båtmotor är beställd och den ska komma imorgon, men det vet man ju inte förrän man sett det. Håll tummarna för att jag kommer ut till Ringsö i helgen! Hur har din vecka varit? Vad har varit mest positivt?

Ringsö hus
Här är huset som Peter bygger på!

Missade du förra Happy Friday? Läs Ostron till middag – och andra festligheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev