Meny Stäng

Från Stockholm till Trelleborg med husbil

Igår var det äntligen dags för oss att ge oss av mot Trelleborg, där vi på kvällen skulle möta upp gänget med husbilar som ska till Wismar. Det var bara det att jag var tvungen att jobba först. Vi hade alltså en lååång körning framför oss efter avslutad arbetsdag …

Söderut på vägarna

Vi har haft fullt upp den senaste tiden och inte haft tid till så mycket förberedelser, förutom viktiga saker som bokningar och sånt. Packning går någorlunda på rutin som tur är. Peter slängde in våra resväskor i husbilen och hämtade upp mig utanför jobbet kvart över tre på eftermiddagen. Sedan var det bara att rulla söderut! Körningen rullade på i bra och rask takt, med endast ett snabbt stopp på McDonalds.

Bilväg
På väg söderut

Att komma fram i mörkret

Det blev förstås mörkare och mörkare när vi körde och när vi kom in i Skåne var landskapet täckt i tjock trolsk dimma (som tyvärr var svår att fånga på bild). När vi till slut rullade in på ställplatsen i Trelleborg var det kolsvart och proppfullt med husbilar.

Men på ställplatsen finns faktiskt personal långt in på natten som hjälper till att lotsa rätt! Vi träffade några av de andra (supertrevliga!) husbilisterna och de övriga hoppas vi få träffa nu på morgonen. Nu ska vi nämligen ta morgonfärjan mot Rostock!

Bilväg dimma
Dimma i Skåne

Prenumerera på vårt nyhetsbrev