Meny Stäng

Värme i vinter – hit ska du resa!

Sommaren i Sverige blev inte så varm som man kanske skulle ha önskat, och nu är hösten på väg. Kanske skönt att börja planera för en vinterresa till värmen? Vi har kollat in 15 heta restips för värme i vinter via Allt om resor – och kompletterar med våra egna bästa tips.

Hetaste resmålen för värme i vinter

Här listar vi vinterns hetaste resmål enligt Allt om resor. De skriver själva att Cypern är ”en uppstickare” bland vinterresmålen, att Gran Canaria håller i sig som svenskarnas favorit och att Thailand fortsätter vara populärt.

 1. Gran Canaria, Kanarieöarna
 2. La Gomera, Kanarieöarna
 3. Koh Samui, Thailand
 4. Isla de Hobox, Mexiko
 5. Hoi An, Vietnam
 6. Miami och Florida Keys, USA
 7. Grand Bahama, Karibien
 8. Saint Martin, Karibien
 9. Kenya
 10. Eilat, Israel
 11. Rio de Janeiro, Brasilien
 12. Los Angeles, Kalifornien
 13. Bali, Indonesien
 14. Boracay, Filippinerna
 15. Cypern

Vi håller med om att Kanarieöarna kan vara ett bra alternativ på ”nära” håll. Några andra favoriter för oss på listan är Hoi An i Vietnam (charmiga gränder med fransk touch och backpacker-stämning), Kenya (vackra stränder och en exotiska upplevelse) och Boracay i Filippinerna (sagolika stränder och gott om restauranger och nattklubbar). Vi är också lite nyfikna på Eilat i Israel och kanske på Bali i Indonesien.

Hoi An strand
Hoi An i Vietnam

Fler tips

Har vi några fler tips på vart man kan resa för sol och värme i vinter då? I Afrika kan vi tipsa om den sagolika ön Zanzibar utanför Tanzania. Marocko har också spännande upplevelser att bjuda på, även om det kanske inte är så varmt uppe i bergen. I Asien kan vi, utöver Vietnam och Filippinerna, tipsa om Malaysia.

Om man vill stanna i Europa då? I Europa kan man inte räkna med någon riktig värme vintertid, men om man nöjer sig med ett milt och behagligt klimat kan Portugal eller Malta vara fina resmål.

Zanzibar
Zanzibar, utanför Tanzania

Efter den här kylslagna sommaren – har du några planer på att resa till värmen i vinter?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev