Meny Stäng

Designpris, husbilsskatt och skönhetstips

Annons

Äntligen måndag och ”FREEDOMtravel News”. Eller? Allvarligt talat, vad tycker du om våra resenyheter på måndagar? Vi överöses av pressmeddelanden varje vecka och tycker att det är kul att sortera och lyfta upp det mest intressanta.

Men vad tycker du, är det intressant att läsa om resenyheter eller läser du hellre om annat …? Idag kan vi bland annat berätta om ett designpris som SAS kanske kan få, om en hotande höjd husbilsskatt och om skönhetstips från flygbolaget Emirates.

SAS matkoncept kan få designpris

I våras lanserade SAS sitt nya mat- och dryckeskoncept ombord inom Europa. Nu nomineras kuben, det vill säga den fyrkantiga förpackningen som maten serveras i, till två av Svenska Designprisets kategorier: Grafisk identitet och förpackning. Designen, som är framtagen tillsammans med designbyrån Designit och leverantören DeSter, är unik i branschen och inspirerad av take-away-kulturen.

SAS matkoncept

Högtryck på julresor

Enligt en topplista som baseras på bokningar gjorda hos Resia toppar Gran Canaria som vanligt bland årets julresor. Det resmål som sticker ut är Miami, som klättrat upp på andra plats. Även Sri Lanka (plats 7) och Vietnam (plats 9) tar sig in på listan och Australien fortsätter vara populärt (plats 10). Här är de mest bokade resmålen inför julen 2017:

  1. Las Palmas, Gran Canaria
  2. Miami, Florida
  3. Phuket, Thailand
  4. Bangkok, Thailand
  5. Orlando, Florida
Gran Canaria

Skatt för husbilar kan chockhöjas

Regeringen har föreslagit en höjd skatt på dieselfordon, som till exempel husbilar, för att minska utsläppen av koldioxid. Förslaget har tagits upp redan tidigare i år, men nyligen kom ett reviderat förslag, ”vilket kan innebära en katastrof för branschen” enligt Tomas Haglund, ordförande för Husvagnsbranschens riksförbund. Förslaget har nyligen diskuterats både av Aftonbladet och av Husbil & Husvagn.

Höjd husbilsskatt?
Höjd husbilsskatt? Foto: Pixabay

Hälften läser på om resmålet

Drygt hälften av alla svenska resenärer läser på om resmålet innan en utlandsresa och en knapp fjärdedel sparar pengar. Det visar en Sifoundersökning som Ticket låtit göra. Mer fåfänga förberedelserna är ingenting som svenska resenärer prioriterar. Endast 2 procent bantar eller tränar för att se snygga ut, vaxar benen, köper nya kläder eller nya badkläder. Här är de mest vanliga förberedelserna:

  1. Kollar att passet är giltigt (61 %)
  2. Läser på om resmålet (52 %)
  3. Kollar upp försäkringar(53 %)
  4. Vaccinerar mig/kollar vaccin (29 %)
  5. Sparar pengar (24 %)
Nya pass
Foto: Pixabay

Emirates ger skönhetstips

Inför vinterns resor delar Emirates kabinpersonal med sig av sina bästa packnings- och skönhetstips för hur du anländer till destinationen fräsch och utvilad efter en långflygning.

Tipsen handlar bland annat om att återfukta huden (och tillföra kroppen fukt genom vatten och frukt), rulla kläderna istället för att vika dem, packa i outnyttjat utrymme (till exempel i skor), undvika fläckar genom att använda skopåsar, täcka läckande schampoflaskor med plastfolie och tejp, använda e-böcker istället för vanliga böcker och att välja den lätta resväskan. Emirates har också tagit fram en filmguide.

Emirates

Missade du förra resenyheterna? Läs Fler vill kryssa, nytt husbilskoncept och pension i Spanien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev